Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det här händer på höstlovet

Snowracetävling, rail jam, armbrytning eller disco.

Fritidsgårdarna i Östersund har i år valt att lägga Gårdarnas Multievent, GME, på novemberlovet – en dag full med aktiviteter på Stortorget och Storsjöteatern.

I veckan, vecka 44, väntar novemberlovet och som vanligt kommer Filmfestivalen att arrangeras. Det är Storsjöteatern som gäller och varje dag, måndag till fredag, visas flera filmer. Exempel på filmer är; Ice Age 4 Jorden skakar loss, Epic – Skogens hemliga rike, En oväntad vänskap, Modig och Cockpit.

– Det brukar vara välbesökt eftersom det inte kostar så mycket och det är det som är tanken också att alla ska ha råd, säger Benny Brovinger, Barn- och utbildningsförvaltningen på Östersunds kommun.

Under måndag–onsdag är det filmvisning klockan 10.00, 13.00, 15.00, 18.00 och 21.00. På torsdag är det ingen sen föreställning och på fredag är det filmvisning endast 10.00 och 13.00. Om du vill gå och se en film får du först betala ett medlemskort för 20 kronor (engångskostnad) och sedan kostar varje filmvisning 20 kronor.

I år har de åtta fritidsgårdar i Östersunds kommun valt att arrangera Gårdarnas Multievent, GME, under novemberlovet i stället för en vanlig lördag.

Det är onsdag 30 oktober som gäller och det kommer att vara aktiviteter på Stortorget och Storsjöteatern från klockan 13.00 till sena kvällen. Under aktiviteterna på dagen är det fri entré som gäller och då bjuds det på bland annat; armbrytning, schack, gamerzone, slacklines och snowracetävling. Den sistnämnda är en tävling mellan fritidsgårdarna både vad det gäller att pynta den snyggaste snowracern samt tidskörning.

– Vi ska frakta dit 15 last med snö och det gör vi på tisdag för att hinna göra klart allt. Hoppas vädret är så pass bra att snön sedan ligger kvar hela veckan.

Under onsdagskvällen är det disco och modevisning som gäller och det är entrébelagt.

Under lovveckan bjuder dessutom de åtta fritidsgårdarna på olika egna program måndag till fredag.

– Det finns inte så mycket att göra på novemberlovet så därför satsar vi lite extra på det här lovet. Dessutom är det bra att det finns något vettigt att göra på lovet, säger Benny Brovinger.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.