Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det här knäcker allt"

Marcus Ogemar-Hellgren tog ledningen på första varvet. Sedan var guldet som i en liten ask.
– Jag är riktigt imponerad av mig själv, säger han efter SM-guldet i stadioncross.

Den unge östersundaren tog därmed en gruvlig revansch på misslyckandet i Arctic Cat Cup.

– Det är glömt efter det här, sa han.

Östersundsföraren var i en klass för sig i finalen. Trots att fältet var helt öppet och konkurrensen tuff, blev det en odramatisk historia under de 14 varven.

Marcus lyckades ta över ledningen tidigt på första varvet och sedan var det inget snack. I mål var han 3.2 sekunder före David Reponen, Storuman.

Johan Eriksson, Team Walles, fullbordade en fin länsdag genom att ta brons. John Stenberg, Lofsdalen, slutade femma i finalen.

De på förhand tuffaste opponenterna nådde aldrig finalen. Regerande VM-guldmedaljören Adam Renheim körde ur banan i första heatet och hittade sedan aldrig flytet.

Forne världsmästaren Emil Öhman kom aldrig till start på grund av förkylning.

Frågan är hur Marcus Ogemar-Hellgren värderar SM-guldet?

– Det är bland det största jag gjort. Det slår nog allt eftersom det var så duktigt motstånd. Jag är riktigt imponerad av mig själv.

Som väntat på en liten, trång och tekniskt svår stadionbana, var starten nästan avgörande för utgången av tävlingen. Här var Marcus bra med.

Redan under första delen av första varvet var han i ledning.

– Man måste vara aggressiv i starten. Är du tvåa-trea är det svårt att se alla groparna, men jag hade fri sikt och kunde köra i mitt eget spår.

Vad betyder SM-guldet för dig?

– Självklart är det oerhört viktigt. Det är ännu en merit. Jag tycker också att det var väldigt roligt att Johan kom trea.

Nu väntar en annan SM-deltävling om två veckor och sedan börjar det närma sig för VM-körning. Två deltävlingar står på schemat. I Skellefteå och i Finland.

Efter helgens körning lär Marcus Ogemar-Hellgren bli rejält upprankad i snacket om VM-medaljerna. Inte illa av en yngling på blott 20 år.