Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det här vill Moderatkvinnorna i länet

Moderatkvinnorna i Jämtland/Härjedalen vill ge klara besked kring vilka frågor vi driver och vad vi kommer genomföra om vi får möjlighet att styra våra kommuner och den nya regionen som snart bildas. Du som väljare ska veta vad du kan förvänta dig av oss politiker, därför vill vi ge klara besked.

Vi anser att den nya lagen om offentlig upphandling som träder i kraft 2015 har stor betydelse för hur socialt och innovativt arbete hos företagen kan nå framgång.

Här följer ett axplock av vad lagen innebär: Myndigheter kan lägga större vikt vid kvalitet, miljöskäl, sociala frågor och innovation. Ett nytt förfarande är en möjliggörare för satsningar på innovativa lösningar inom offentlig upphandling vilket kallas för ”partnerskap för innovation”. Detta förfarande gör det möjligt att starta upphandlingar för att lösa ett särskilt problem utan att i förväg bestämma sig för en viss lösning.

Förfarandet är spännande inte minst för Jämtland/Härjedalen som är i stort behov av att släppa fram och jobba med innovativa lösningar för samhällsproblem som rör integration, utflyttning, inflyttning och företagsamhet i vårt län.

Moderatkvinnornas avsikt är att vi är utbildade och medvetna om vad lagen innebär när den träder i kraft. För att säkerställa att lagen används med full kraft. På så sätt kan vi vara säkra på att vi får nya innovativa, men framför allt utvecklande och spännande lösningar, som kan ge ökad företagsamhet i hela vårt län.

Med ökad livslängd ökar behovet av kunskap om åldrandets fysiska och psykiska förändringar. Därför behöver den geriatriska kompetensen stärkas inom vården och omsorgen. Vi vill hitta smidiga vägar till ett gemensamt arbetssätt kring våra sjuka äldre mellan landstinget och länets kommuner.

Vi anser att en geriatrisk avdelning med specialistkompetens är ett steg i rätt riktning för att minska mänskligt lidande för våra äldre, samt att korta vårdtiderna. Moderatkvinnornas avsikt är att genomföra detta om vi tar ledningen i vår nya region!

Vi ser stora behov av att utveckla samordningen mellan olika insatser för barn och unga som far illa. Det finns luckor i systemet där vi i Moderaterna lagt motioner om hur luckorna kan täppas till. Tyvärr har dessa avslagits av den ledande majoriteten med Socialdemokraterna i spetsen.

Det handlar om stärkt samarbete mellan socialtjänsten och polisen och samordning av olika tjänster. Moderatkvinnorna kommer omgående se till att genomföra detta om vi får chansen efter valet 2014.

Vi vill också se om det går att göra nya intressanta samverkansprojekt inom ramen för den nya upphandlingslagen som träder i kraft 2015.

Vill du vara med och bidra kontakta oss gärna!

Susanné Wallner, länsordförande Moderatkvinnorna Jämtland/Härjedalen

Margaretha Gladh, vice ordförande Moderatkvinnorna Jämtland/Härjedalen

Lise Hjemgaard-Svensson, ordförande Moderatkvinnorna Östersund

Jennie Klaesson, ordförande Moderatkvinnorna i Berg

Elise Ryder Wikén, oppositionsråd Moderaterna i Berg

Elisabeth Svensson, ordförande Moderatkvinnorna i Krokom

Barbro Henriksson, ordförande Moderatkvinnorna i Bräcke

Veronica Eklund, oppositionsråd Moderaterna i Bräcke

Amanda Spejare, ordförande Moderata Studenter i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel