Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det kan bli en riktigt, riktigt kul fotbollssommar – tacka tjejerna för det!

tjejernas tur!

Se bara Östersunds DFF:s suveräna inledning på seriespelet:

6–1 på Frösön förra helgen.

6–1 på Sundsvalls FK i går på Arenan.

Till detta kan du lägga Frösöns seger mot Sund med 4–1 och Krokom/Dvärsätts bortaseger mot Mohed från Söderhamn med 2–1.

Det är drag kring jämtländsk fotboll just nu!

för ÖDFF var egentligen inte oväntad. Efter att ha sett premiär- segern mot Frösön och upplevt det rappa och konsekventa spel laget visade upp då var det inte bara möjligt, utan högst troligt, att det skulle bli en ny seger i säsongens första hemmamatch. Men att det skulle bli så mycket som 6–1 var det naturligtvis ingen som kunde begära.

och fullkomligen manglade sönder Sundsvall med sitt vägvinnande spel. Ett fingervisning om att ÖDFF kommer att vara ett topplag och en pretendent på seriesegern när det drar ihop sig i höst.

Det är hur kul som helst med damfotbollen just nu. Förutom ÖDFF:s härliga start har även Frösön, nu stabil hemmaseger, och K/D öppnat förtroendeingivande.

Det kan bli en riktigt, riktigt kul fotbollssommar! Och tacka tjejerna för det!

Samtidigt som det ser ljust ut för damfotbollen går det litet tyngre för Östersunds FK. Ny förlust i lördags mot Karlsund med 2–0. Tryggt ändå att höra tränare Kalle Björklund som inte viker från det han tror på, att utveckla spelarna i lugn och ro, att det tar några matcher att komma in i serien och att ambitionen hela tiden är att bygga långsiktigt.

Glad för att han står emot alla staketexperter som kräver resultat och kortsiktiga framgångar. Det är en del starka röster som skriker, men de är i det stora sammanhanget ganska få. Nu gäller det att ge Kalle och spelarna lugn och ro för att bygga vidare. En dag kommer framgångarna. Det är jag säker på.

i herrarnas division 4 i helgen.

Jag åkte genom vitsippeland i trakterna av Lit, Böle och Palleråsen, över Lillsjöhögen och landade i ett vårskirt Stugun för att se Kälarne och Lillhärdal mötas i en riktig holmgång.

En intensiv match inför 150 personer på Stuguns IP. En match som slutade 2–2. Där träffade jag målisen Johan Eggen, lagledaren och spelaren (48 år!) Bosse Larsson och så träffade jag Tysken.

Tysken?

i veckan får du veta mer. So ruhe, bitte!

Nu suger vi på damfotbollskaramellen ett tag.