Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det kändes som att stå på gården i Katthult

På väg till Växjö stannade jag och kollega Martin Nilsson i Vimmerby och åt lunch. Ett stenkast därifrån låg Astrid Lindgrens värld.

Jag trodde att det var det närmaste vi skulle komma ett besök i sagotantens värld.

Men så var det inte.

Kommer ni ihåg när Emil råkade hälla en hel bunke med blodpalt över sin pappa när han låg och slumrade nedanför fönstret? Precis som han lät då han jagade Emil till "snickerboa" lät de småländska journalisterna innan presskonferensen i kväll.

Det kändes som att stå på gården i Katthult.

Lika arg som pappa Anton var på sin Emil, lika arga var de över det som Öster visade upp denna stekheta kväll i Småland.

Räkna med riktigt svarta rubriker i morgon.

Visst måste man ha en viss förståelse att de inte var nöjda. De är vana att se sitt Öster föra spelet hemma på Myresjöhus Arena. Så blev det inte riktigt.

När Jamie Hopcutt redan i 19:e sparkade in en inte alltför hårt skott så blev det rätt stirrigt i hemmalaget. Visst hade man sina chanser att kvittera, men ÖFK kunde också lika gärna ha prickat in 0–2.

Den stora forceringen kom en kvart kvar då Öster dundrade på. Men ÖFK stod upp och den här segern kostade med säkerhet många blåmärken. Det blev en sådan där smutsigt härlig 1–0-seger igen.

Men visst. Öster borde väl ha satt någon av sina gyllene chanser i slutet om man hade haft någorlunda sikte.

Egentligen var det inget skönspel från något av lagen och då låter det kanske märkligt att säga att det var en rätt rolig match att titta på. Men jag njöt då Modou Barrow snurrade upp Andreas Birgersson och Josef Elvby, jag njöt när Douglas Bergqvist spelade så där på gränsen till fult, jag njöt av att Brwa Nouri städade runt hela planen, jag njöt över Connor Ripleys långa armar och jag njöt när jag fick höra folk säga elaka saker på småländska.

De brukar sägas att smålänningar är väldigt snåla. Men den här gången visade det sig att jämtar som är det. Publiken tyckte nog att de kunde ha bjudit på åtminstone en poäng.

Efter att ha njutit av den här trepoängaren är det bara att blicka framåt mot årets publikfest på Jämtkraft Arena på söndag. Då väntar ett Hammarby som har börjat få fart på sitt spel.

Vad är då kvällens tråkigaste besked?

Jo, först och främst att Modou Barrow drog på sig ett onödigt gult kort och är avstängd mot Hammarby. Dessutom beskedet att Emir Smajic ser ut att ha slagit upp sin lårskada.

Men med de kämpatakter som finns i det här laget för tillfället kanske det går att skrämma Hammarby ändå?