Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Det känns orättvist

Per Åsling (C) känner sig orättvist behandlad av granskningen i Dagens Industri.

– Jag har alltid varit aktiv i det lokala näringslivet och vet att företagen i länet och i min hembygd behöver tillgång till riskkapital. Finns det inte företag finns det inga jobb och då utarmas länet, säger Per Åsling som också konstaterar att han bara är engagerad i två av de bolag som räknas upp i DI:s artikel.

Så här berättar han för ÖP om de olika bolagen:

Inlandsinnovation

– Jag kan bara säga att jag i många år arbetat för att öka tillgången på riskkapital i Norrlands inland. Till slut blev det ett resultat av jobbet.

Mittkapital

– Det fanns EU-medel och på många håll i landet startade Almi regionala riskkapitalbolag. Här tänkte de inte göra det så jag kontaktade sjätte AP-fonden och de nappade.

Trångsviksbolaget

– Är ett av de två bolag jag är engagerad i. Jag är en av 100 aktieägare och vi har under 14 år bland annat byggt bredband och industrihus i min hembygd. Allt arbete jag lagt ned i bolaget har varit helt ideellt.

Ekonord

– Är det andra bolaget jag har engagemang i. Bland de sju ägarna finns företag som Ica, Arla och LRF. Här har jag en gång fått ett styrelsearvode på 40 000 kronor.

Tillväxtkassan i Trångsviken

– Ägs av 15 företag i området. Jag är inte engagerad och kan inte uttala mig om deras affärer. Annars tycker jag som sagt att hela den här historien är jobbig men det är bara att spotta i nävarna och jobba ännu hårdare, säger Per Åsling.

– Jag ser inte några intressekonflikter, men om andra upplever att det kan finnas det ska jag se över mina engagemang, säger Åsling till TT.