Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det kanske var bra för oss att släppa in mål"

ÖDFF föll i seriens sista match, men den assisterande tränaren Lars Oscarsson är inte ledsen för det.
– Jag vet inte hur många matcher i rad vi spelat utan att släppa in ett mål. Det kanske till och med var bra för oss att få göra det.

Annons

Bortamatchen mot Täby saknade ett tävlingsmoment. ÖDFF skulle få kvala till allettan oavsett resultat. Och det märktes.

– Det var en match som inte gällde något och jag vet själv hur det är. Det blir inte fullt fokus, säger Lars Oscarsson.

Ändå inledde ÖDFF bra och skapade några lägen i första halvlek. När bortalaget fick straff och missade – kom Täby in i matchen och gjorde segermålet tidigt i andra halvlek. En ganska välkommen utveckling, för ovanlighetens skull.

– Vi fick möjligheten att laborera lite och gick ner på en trebackslinje. Det är en helt annan sak att göra det under match än att göra det på träning. Vi ville känna på det.

Och du tror att ni kan hantera det spelet om det skulle behövas i kvalet?

– Ja, jag tror det. Det funkade bra och vi skapade en del. Det handlar ju om att skapa balans, och jag tyckte att den blev bra, säger Lars Oscarsson.

Kommande kvalmotståndaren Assi har en stark offensiv. Försvarsspelet blir givetvis en viktig del i ÖDFF:s chanser, som Oscarsson bedömer vara goda.

– Vi måste höja oss ett snäpp och den kapaciteten finns i laget. Jag tror att det är ungefär 50-50. Det är ingen hemlighet att vi redan förra veckan började prata om nästa match "av betydelse". I dag handlade det mest om att se vår egen förmåga att hantera ett kval.

Det andra länslagen som spelade på lördagen i division I norra Svealand var Ope IF och K/D. Ope IF förlorade den sista seriematchen hemma på Torvallen med 2–5 mot Gamla Upsala. Lisa Landin var Opes glädjeämne i matchen och svarade för lagets båda mål. Årets serie blev en tung sådan för Ope, som på 22 matcher knep fem poäng och blev tabelljumbo. K/D däremot knep en 3–1 -seger borta mot IK Huge och hamnade tillslut på en fjärdeplats.

Täby–ÖDFF 1–0 (0–0)