Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det lutar åt att alla låg- ochmellanstadieelever fårsitta i skolbänken i stället.

Det kanske inte blir något sommarlov i år för landets alla låg- och mellanstadieelever. För de skulle behöva plugga extra.

– Svenska skolbarn kan mycket mindre än barnen i de andra EU-länderna, säger Sven-Eric Lihnjal vid ”Högsta Skolöverhögstyrelsen”, Hsohs.

Han är överinspektör vid Hsohs EU-enhet i Malmö.

är barnen i Sverige betydligt sämre på engelska än barnen på Malta och i Irland, och de har inte ens bättre svenskkunskaper än barnen på Åland.

Eftersom Sven-Eric Lihnjal har jobbat under så många år med skolfrågor så är det han ensam som bestämmer om längden på sommarlovet.

– Det lutar åt att barnen får sitta i skolbänken och läsa in det de inte lärt sig. Fast ungarna i södra Sverige och Mellansverige är så pass duktiga att de nog får sommarlov som vanligt.

– Nej, varför det? Sommaren är ju ändå så kall och regnig till exempel i Jämtland så barnen går ju egentligen inte miste om något.

– Ja, troligen blir de lediga en vecka i mitten av november. Och jag funderar på att ge barnen i Skåne ledigt även under september, för då är det ju fortfarande sommarvarmt där.

På www.hsohs.se/sommarlov kan du läsa mer om Sven-Eric Lihnjals förslag.