Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det märks att hon gjort det förut och att hon älskar det" - Titiyo är drottning ikväll

 
Storsjöyran 2016
Visa alla artiklar

Tjugo över tolv är det fortfarande tomt framför Tuttifrutti-scenen. Ännu lockar prestidenttalet. Några minuter senare börjar folk strömma in. Titiyo är ute på sin första Sverigeturné på sju år och det vill få av Storsjöyrans besökare missa.

Hon inleder med "Första låten", ett av spåren på hennes senaste skiva "13 gården". Precis som titeln säger är det en bra första låt och när hon fortsätter med "Solna", låten om hennes uppväxtår, förstår jag att det här kan bli en bra kväll.

Det märks att hon gjort det förut och att hon älskar det. Titiyo är gammal i gemet, men aldrig tråkig. Med en lång karriär bakom sig har hon hunnit producera många populära låtar som "man in the moon" och "come along". Det skulle kunna vara en lång nostalgitripp, men framträdandet känns både nytänkande och lekfullt.

Inte en enda av hennes låtar framförs på ett sätt som jag hört dem förut. Hon låter hårdare och mer avskalad än förut, men jag gillar det. Många av låtarna innehåller långa, instrumentala utsvävningar, men det blir aldrig tråkigt. Det är fint att se att musik och text får ta lika mycket plats.

Under låten "Longing for lullabies" uppmanar hon publiken till allsång. Under de få minutrarna lyckas hon skapa en väldigt intim stämning mellan henne och publiken. Under det ögonblicket känns allting extra känsligt och skört. Texten krypen innanför skinnet.

I slutet av konserten börjar regnet ösa ned, men de flesta väljer ändå att stanna kvar. Titiyo och hennes band är otroligt samspelta och jag njuter av att se dem på scen tillsammans - speciellt under låten "Drottningen är tillbaka". Det är förstaklassig underhållning och Titiyo sjunger inte en ton fel. När hon sjungit sista låten och gått av scenen står många kvar i flera minuter och ber om en låt till och jag är en av dem. Allt jag önskar är att tiden kunde spolas tillbaka så jag fick uppleva denna konsert igen.

• Betyg: 5/5