Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det moraliska får stå tillbaka

Har läst insändarna om basketmatchen mot Norrköping där glåpord har skrikits från hemmapubliken.

Det som förvånar är att coach och lagkaptenen ska skriva brev till sina supporters. Varför skriva brev i efterhand?

Ni stog ju enligt er utsago några meter ifrån och mådde illa över skriken. Det hade väl varit lätt att vända er om be gaphalsarna hålla tyst eller gå ut. En sådan gest hade ju verkligen visat att ni bryr er om den sportsliga publiken och riktiga supporters och att ni också respekterar motståndarlaget.

Det hade också varit en markering direkt från laget mot bråkmakarna. Men det moraliska och sportsliga får stå tillbaka inför risken att förlora kronorna från de få huliganbiljetterna. Eller?

Men enligt tidningskommentarer så blir ju undfallenheten mot hulliganer den motsatta. Färre går på idrottsevenemang på grund av den dåliga stämningen som gaphalsar och bråkstakar står för. En sportslig och kunnig publik applåderar även en motsåndares prestationer.

Gör det till en vana och stör ut gaphalsarna så tappar de kanske lusten att gå på evenemangen bara för att störa. Det höjer däremot den positiva stämning som alla sportintresserade vill ha. Hur svårt kan det va?

Johnny Åkerlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel