Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det sjuder i Grytan

Pulserande folkrock. Hårtslående hiphop.
Publiken vid Grytans flyktingförläggning fick en rejäl dos lokal musik vid tisdagens konsert, den första i raden av en planerad serie.

Den tidigare militärförläggningen var välfylld när Hoven Droven drog i gång, samt Johan Alander och Lawan Hassan samt Anna-Lisa Hellqvist.

Det är opinionsgruppen Startskott som tillammans med Sensus, Brunflo och Östersunds församlingar samt Regionförbundet dragit i gång serien som döpts till ”Ett steg närmare”.

Jens Ganman i Startskott har varit drivande:

– Vi räknar med att hinna ordna i alla fall fyra-fem konserter under våren. Så länge pengarna räcker.

– Det har varit mycket bra respons hittills, inte minst från de boende på förläggningen. Flera var skeptiska innan de satte igång men Hoven gjorde sitt jobb och fick spänningarna att släppa.

Han berättar att Startskott och Regionförbundet vill göra satsningen till ett större och bredare integrationsprojekt.

– I och med att det inte verkar finnas nåt slut på flyktingströmmen från framför allt Mellanöstern är det bara att ställa in sig på att vi måste jobba med såna här grejor.

– Vi måste ge de människor som kommer hit kulturella fästpunkter; nåt konkret att hänga upp sin relation till Sverige på.

– Exempelvis genom att erbjuda dem vår kultur som är nyckeln till att förstå landet Sverige och kunna leva och arbeta här, säger Ganman.