Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det ska vara attraktivt att bo i Östersund

Vi i Miljöpartiet har en politik för att göra Östersund mer attraktivt, lättare och roligare att bo i – både för dem som har bott här länge och för dem som nyligen har kommit hit.

I veckan slår de svenska lärosäten upp portarna för en ny termin. Till höstterminen tar Mittuniversitetet i Östersund emot över 2 000 nya studenter, varav närmare 100 är internationella, utomnordiska studenter.

Många läser utbildningar med inriktning på miljö och energi, naturturism, socialt arbete eller design och är välrustade för att bidra till kommunens utveckling.

Mittuniversitetet är inte den enda kanalen för att få ny kompetens till kommunen. Förra året gav vi över 300 flyktingar en fristad.

Vi visar dem solidaritet oavsett arbetsförmåga, men många av dem bär med sig en stark tradition av entreprenörskap från sina hemländer, andra har erfarenhet inom de gröna näringarna eller kunskaper inom medicin och vård. De kan alla bli en dynamisk kraft i vår kommuns utveckling.

Tyvärr stannar alltför få av våra nya kommunbor efter avslutad utbildning eller samhällsintroduktion.

Miljöpartiet vill få ert förtroende att försätta driva reformer för att vända denna trend.

Vi vill bredda kulturutbudet, arbeta målmedvetet för att attrahera fler privata och statliga arbetsgivare, stärka antidiskrimineringsarbetet, inte minst på arbetsmarknaden, samt genomföra en särskild satsning på HBTQ-personers rättigheter.

Vi vill även stärka länken mellan utbildning – inklusive SFI – och arbetsgivare.

Alla ska bemötas med respekt och få möjlighet till en meningsfull sysselsättning, utvecklande kulturliv och fritid!

Carly Smith Jönsson (MP), Daniel Liljendahl (MP), Angelika Kaffrell-Lindahl (MP), Jimmy Eriksson (MP)

kandidater till Östersunds kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel