Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det ska vara så våldsamt som möjligt"

ShrednekK har funnits i nio år och har haft många medlemmar genom åren. I december släpper de debutalbumet "The Suicide Tribe".

ShrednekK bildades 2005, har låtmaterial för fyra skivor, har knappt spelat live, men repat massor och är väldigt hängivna bandet. 6 december släpps debutalbumet "The Suicidal Tribe".

– Vi har gjort allt lite baklänges. Vi spelade in skivan under nästan två års tid i tre olika studior. När det var två låtar kvar att spela in sparkade vi sångaren, det funkade inte med honom, berättar gitarristen Johan Bertmar.

Han och gitarristen Robin Andersson är de enda som har varit med i Shrednekk från start. Ny sångare har de hittat i Markus Rydstedt.

– Jag fick göra en provsjungning i studion, de sa "in i båset och sjung". Jag hade aldrig träffat bandet innan. Sedan lade jag sång på alla inspelade låtar.

Det har varit många medlemmar som kommit och gått i Shrednekk genom åren.

– Vi har haft fem, sex olika trummisar, säger Robin Andersson.

– Jag och Robin har alltid varit trogna bandet, men med Markus är vi tre fasta medlemmar. Det har inte funkat med de som har spelat med oss som har haft andra band på sidan av. De har inte kunnat lägga lika mycket tid på ShrednekK som vi, menar Johan Bertmar.

– Det var ett tidigt karriärsval att all ledig tid går till bandet.

När inspelningen av "The Suicide Tribe" var klar hoppade även basisten och trummisen av.

– Nu letar vi efter nya medlemmar. Vi kommer inte att ha en releasefest för skivan, det blir lite svårt utan basist och trummis. Men vi går väl ut och svingar några bägare, säger Robin Andersson.

Musiken beskriver bandet som aggressiv och melodisk metal.

– Vi har temperament alla tre och ventilerar det genom musiken. Det ska vara så våldsamt som möjligt, men vi bryter av ibland med lite mer melodiska låtar för att få kontrast, säger Johan Bertmar.

Omslaget på "The Suicide Tribe" är ritat av konstnären Ida Norlén och har fått stor uppmärksamhet.

– Vi hörde av oss till konstskolan för att hitta någon som kunde göra omslaget. Ida fick inspiration till bilden av att lyssna på låten "The Suicide Tribe".

Nästa år ska ShrednekK spela in sin andra skiva. Efter det hoppas de på en större turné.

– Vi har väldigt mycket material. Nu ska vi bli ett bra liveband också, säger Robin Andersson.

– Vi vill slå oss in på marknaden och göra det på riktigt. Skulle det inte hända är vi ändå nöjda med vad vi har åstadkommit. Men vi siktar mot stjärnorna, säger Johan Bertmar.