Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det som göms i snö kommer (inte) upp i tö – bärgaren i Ramsjö: "Bilen fanns liksom inte alls"

När bärgaren Mattias Karlsson fick uppdraget att köra bort en olycksdrabbad bil i Ramsjö lät det som en enkel uppgift – problemet var bara att bilen stått där sedan oktober och inte syntes till över huvud taget.

I fredags eftermiddag fick Mattias Karlsson vid Sollefteå & Kramfors Bärgningstjänst AB, ett samtal från en kund som ville ha sin bil bärgad från en tidigare olycksplats i Ramsjö. Kunden förklarade noggrant var bilen skulle stå och gav honom en skylt med ett ortsnamn som riktmärke.

Trots beskrivningen körde Mattias Karlsson förbi olycksplatsen och bilen – eftersom den stått där sedan i oktober.

– Jag förstår inte varför man inte ringt tidigare, säger han.

Både skylten som skulle visa var han skulle stanna och bilen var totalt översnöade. Mattias Karlsson fick åka tillbaka och börja leta och gissa sig fram var bilen kunde vara. Till slut hittade han en snöhög som han började gräva i.

– Bilen fanns liksom inte alls, säger han.

Händer det ofta att era kunder ringer och ber om hjälp så här långt efter avåkningarna?

– Nej, inte alls. Det här är första gången. Det normala är ju naturligtvis att man ringer direkt efter olyckorna, säger han.

Efter en tids grävande skymtade han en del av bilen som låg hårt packad under en stor snöhög.

– Det var inte så svårt att dra fram den, men det var jobbigt att skotta fram något att dra i. När jag väl fick fram en krok där bak så var det bara att fästa i den och börja dra, säger han.