Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Det sprider en misstro mot verksamheten

Ann-Marie Johansson (S) tillbakavisar Marianne Larm Svenssons (C) beskrivning av läkarsituationen i Backe.

Marianne Larm Svensson hänvisar till siffror i årsredovisningen som säger att antalet läkarbesök hos hälsocentralen i Backe minskade från 7 648 under 2012 till 4 000 under fjolåret. Hon såg det som bevis för att det varit stora problem med läkarbemanningen under 2013, vilket hon berättade i onsdagens ÖP.

– Det är fel siffror, det är felrapporterat i statistiken, säger Ann-Marie Johansson.

Hon hävdar att rätt antal läkarbesök för 2013 var 6 758 och hänvisar till uppgifter från verksamhetschefen. Antalet för 2012 var 7 542 och Ann-Marie Johansson påpekar att det då var en högre bemanning eftersom det också fanns en ST-läkare på plats i Backe. Det gör att hennes slutsats, vid en jämförelse mellan 2012 och 2013, är att skillnaden inte var så stor. Ann-Marie Johansson tycker att det är olyckligt att Larm Svenssons kritik sker utifrån siffror som inte är korrekta.

– Det sprider en misstro mot verksamheten och det är olyckligt, säger Johansson.

Marianne Larm Svensson konstaterar att hon hämtat uppgifterna från årsredovisningen och om inte uppgifterna där stämmer måste kvalitetssäkringen ifrågasättas.

– Det är viktigt att säkerställa att mätningarna stämmer, det är ju de här faktaunderlagen som vi politiker har tillgång till. Jag hoppas att revisorerna tar med det här när de gör sina fördjupade studier. Granskning av hälsovalet finns med i årets revisionsplan.