Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det sprintåkaren i rosa kläder gör är fantastiskt

Jag åkte till Rossön i lördags för att beta av ännu en arbetsdag. Dessutom den näst sista innan semestern.

Annons

Men det här blev allt annat än en vanlig dag på jobbet. Den berörde mig.

På vägen hem till Östersund kunde jag inte släppa sprintåkaren i rosa kläder ur mina tankar. Det han gör är helt fantastiskt. Han lägger ned många timmar på att fixa och planera lägret Sockertoppen, skaffar sponsorer så att inte ungdomarna ska behöva bekosta så mycket själva och han engagerar i stort sett alla i byn Rossön.

I dagens samhälle har de flesta en fulltecknad agenda. Få gör något gratis. Föreningslivet skriker efter människor som vill engagera sig ideellt och ledarbrist är en vanlig kommentar till läget i klubben. Med det som bakgrund tycker jag att det Robin Bryntesson gör är ännu mera fantastiskt. Allt utan minsta tanke på klirr i kassan för egen vinning.

Mitt under sin egen satsning och fokusering mot en mästerskapsmedalj stannar han upp och vill hjälpa andra. Barn och ungdomar som fått samma besked som han fick för flera år sedan – att de drabbats av diabetes. Robin vill bevisa och förmedla att "ingenting är omöjligt om man har diabetes". Ord som jag märkte att flera av de härliga ungdomarna tog till sig.

Att killen som har energi till tusen inspirerade ungdomarna gick heller inte att ta miste på.

Jag tycker hela sagan om Sockertoppen är stor och vacker och det är med en härlig känsla jag loggar ut och går på semester.

Annons