Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det tar tid att renovera ett badrum

Som ojävig i frågan men med över 25 år i byggbranschen, blir jag otroligt bestört över inkompetensen som avslöjas i din kritik!

Annons

Svar på ”Orimligt lång renovering”, Åsikter 7 juli.

Att renovera ett badrum är inget som går att göra på några dagars varsel. Många entreprenörer ska samsas på ett mycket litet utrymme, och man måste ta hänsyn till bland annat torktider på de material som återställs för att nå de rigorösa krav som branschen kräver.

Egenkontroller ska utföras för att dokumentera att byggandet har skett i rätt kronologisk ordning entreprenörerna emellan, och att kvaliteten har nått den grad som branschorganisationen kräver.

Utöver det kan det finnas specifika krav som kunden kräver. Allt sker i en bestämd ordning för att effektiviteten ska bli så hög som möjligt.

Det kan absolut ta upp till elva veckor att renovera ett badrum, men detta beror oftast på hur långa torktiderna är för betong, flytspackel, tätskikt etcetera. Om man genar på dessa torktider får man ett sjukt utrymme som måste rivas och göras om efter en tid, samt att badrummet ska anpassas till ”säkert vatten”, vilket innebär att det mesta ifråga om VS ska dras annorlunda.

Det har tagit lång tid, säger du! Det rör sig om fem–elva veckors komfortstörning och man får ett nytt badrum som plåster på såret!

Jag vet inte vilket företag som har renoverat eller var detta har skett, men en slutplädering från mig är att om det tar extra lång tid på en renovering av detta slag, så tyder det på att byggentreprenören är seriös och kvalitets- och resultatinriktad.

1/4-sekelbyggaren 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel