Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det vackraste trädet i stan

Stans vackraste träd just nu finns mitt i stan, vid busstorget.

Att det finns en hel del vackra träd runt om i Östersund är det inga frågor omkring och som är extra vackra just nu när många av dessa klädda i höstfärger.

Men frågan är om något slår den färgprakt som mötte mig när jag kom gående efter Kyrkgatan onsdag eftermiddag 2 oktober och råkade titta upp mot Biblioteket. Det blev en överraskning som fick mig att stanna till.

En fantastisk färgpalett av löv på grenar som hängde ut mot busstorget, Gustaf III:s torg. Och hela trädet såg ut som att det växte ut ur själva väggen på huset. Vilken bild tänkte jag, men kameran hade jag liggande i bilen långt därifrån så det blev inget fotande.

Väl hemma i Optand kunde jag inte släppa tanken på vad jag sett utan kollade om solen fortfarande var uppe och lyste åt rätt håll så att det skulle vara möjligt att få en bra bild om jag åkte in till stan igen och fotografera vad jag sett. Det gjorde jag och här är min bild.

Hoppas att fler än jag njutit av färgprakten som tyvärr är kortvarig. Snart blir löven bruna.