Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det var det här jag var orolig för"

Jämtland vände och ledde flera gånger, men kunde aldrig rycka. Orsaken?
Omar Krayem.
– Det var det här jag var orolig för, sa Torbjörn Gehrke efter 83–96 mot Umeå i ligapremiären.

Jämtlandscoachen var besviken och arg. Hans plan var perfekt utritad, men fungerade inte.

– Vi hade en tydlig matchplan, men de fick slå oss för mycket i en-mot-en och då drog vi på oss fouls. Så såg hela första halvlek ut..Framför allt gjorde vi inte rätt grejor mot Krayem. Den ende som kunde stoppa honom hyfsat var Gustav.

Omar Krayems skapande guardspel öppnade även upp för Umeås trepoängsskyttar; främst Emil Salon. Den förre Jämtlandsspelaren satte 5/9 och fick de där öppna lägena som man aldrig får släppa till en säker skytt.

– Jag var orolig för att två-tre spelare hos dem skulle skapa för mycket och så blev det. Vi gav bort 15-20 poäng på fel sätt. Vårt försvar var riktigt uselt i nästan tre perioder.

– Vi kommer att bli bättre än så här, men det som gör mig irriterad är att vi var så odisciplinerade, att det var så många spelare som inte lyssnade, sa Gehrke.

Är du överraskad av något?

– Ja, att vi var så dålig att anpassa oss. Att vi gjorde samma misstag flera gånger. Det stör mig fruktansvärt mycket. När en spelare får göra 27 poäng och 8 assists då har man gjort något fel. Ja, som lag gjorde vi för många misstag.

– Den som visade överlägset bäst discplin var Gustav och han är bara 19 år.

Vi ska ändå inte måla insatsen i alltför svarta färger. Jämtland hade bra sekvenser, man kom tillbaka från 0–7 och gick upp i ledning flera gånger, både i första och andra halvlek.

Det var 29–25 och 49–48 till exempel.

Framför allt var det trion Jesper Eliasson, Trevor Gruis och Gustav Hansson som blixtrade till och stoppade i poäng.

Hansson var Jämtlands stora solstråle. Han klev in när Andreas Person hade en iskall kväll, med missar och fouls, och gjorde det på ett suveränt sätt.

– Det var kul. Jag var lite nervös i början, men det släppte. Sedan gick det bättre och bättre. Det kändes väldigt bra.

Gehrke värvade dig som ersättare till försvarsstarke Stefan Hellgren, men du kan ju skjuta också!

– Haha! Ja, jag tränar mycket på mitt skytte. Självklart var det roligt att få i bollarna.

Nästa match är hemmapremiären mot Sundsvall på fredag. Den matchen bör kunna bli helt annorlunda.

– Sundsvall spelar inte alls som Umeå, som bygger allt på en kille som är involverad i alla spe. Det kommer att bli mycket lättare att spela försvar mot Sundsvall, tror Torbjörn Gehrke.

Tar du med dig enbart besvikelse från premiären?

– Jag är alltid negativ när vi förlorar. Det här är ett lag som vi ska ha bakom oss. Nu får vi ta en match av något annat lag, högre upp.