Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Det var en orolig natt

I trakterna av Nälden och Alsen var det mycket skog som hade tagit stryk under stormen.

Och i Valne hos Annika Bäckman och Christer Borgsten hade traktorgaraget lyft och flyttat sig tio meter.

– Vi är bara glada att det inte farit iväg och skadat något annat, sa Annika Bäckman.

Annons

Det var folk ute lite varstans i bygderna och fixade efter stormen. I Finnsäter i närheten av Trångsviken hade stora delar av ett ladugårdstak blåst iväg och nu använde man en skylift för att försöka få plåten på plats.

På många ställen såg vi spår efter träd som rasat över vägar, men som under fredagen hade rensats undan. På kyrkogården i Alsen hade en stor björk fallit över några granstenar, och vid gamla distriktsköterskemottagningen vickade ett träd oroväckande över taket. Det hade ännu inte helt gått av.

Hos Annika Bäckman och Christer Borgsten i Valne blir det nu lite jobb med att återfå ett tak över traktorn och skotern.

– Det var en orolig natt när det var svårt att sova, men att taket över traktorgaraget hade blåst bort märkte vi inte förrän nu på morgonen. det första vi tänkte var ju vart det hade tagit vägen, och var vi skulle hitta igen det. Men Christer gick dit och tittade och det visade sig att det hade lyfta och landat alldeles intill mot en gran, sa Annika.

Alsenbygden verkade ändå ha klarat sig ganska bra förutom alla vindfällor. På en mindre väg i närheten av Alsens kyrkby hade dock en bilist kört in i, eller hamnat under, ett fallande träd och blivit kvar med krossad ruta.