Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det var inte oväntat

Vi hade drömt om att fullkomligen tapetsera VM-prispallen i svenska färger, men så kom det något vitt fallande från skyn och sopade bort alla förhoppningar.

Plötsligt vaknade vi mitt i verklighetens snökaos.

Men nej, jag tänker inte hänga det svenska vallateamet. Och nej, jag tänker inte leta syndabockar.

Jag tänker inte ens spekulera i vilka länders åkare som eventuellt var dopade eller inte. Däremot hyllar jag segrande Veerpalu som en av de största mästerskapsåkarna.

som haft just det här loppet i sikte under ett helt års tid och så faller allt på grund av chansartat väder. Men det ingår i spelets regler. Med en stunds eftertänksamhet tycker jag inte heller att inledningen på VM för svensk del blev ett så stort fiasko, tvärtom ganska väntat och ungefär som tidigare mästerskap med Johan Olsson som bäste svensk på en åttondeplats.

Nu är det historia.

fortsätter jag att drömma om medaljer. I dag kan det definitivt bli en. Den stavas i så fall Kalla.

Hon har rimligt sett en stor chans i dagens dubbeljakt och förhoppningsvis får hon till det redan i den klassiska delen så att hon hänger med till skidbytet, då kan hon bli riktigt giftig.

Jag är säker på att vallateamet inte misslyckas en gång till. De kommer att vara ute hela natten och testa skidor. Tro mig.

Alla som åkt omkring i riktigt ”sabbföre” vet vad jag pratar om. Det spelar nästan ingen roll vilken valla du har. Hur du än kämpar och sliter för att överhuvudtaget komma framåt varierar fäste och glid under skidorna minst tio gånger per kilometer. Ena stunden fantastiskt glid, i nästa hugger det så att du knappt står på benen. Uppför är det bakhalt och utför fryser det på. Jag har full förståelse för tvehågsenheten före start. Och paniken.

Det är inget som ens den mest rutinerade vallare kan råda över, man måste gå på den egna känslan. Det var fler än svenskarna som vallade bort sig.

under helgen avslutas VM med fyra tävlingar, masstart och stafett för både kvinnor och män och det blir minst en medalj, troligen i damernas masstart. Kanske slår Anna Carin Olofsson-Zidek till.

Så räkna med en ny helg i långkalsonger. Det är ungefär det enda man hinner få på sig innan Pops och de andra dyker upp i tv-rutan. Sedan är det nästan omöjligt att ta sig ut i snön.

Där är nykorade världsmästaren Andrus Veerpalus senaste placeringar.

Det kan man kalla en fantastisk formtoppning.

Est is the best!

(But Kalla is next?)