Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det värsta jag varit med om i hela mitt liv”

Annons

Ferrariförarna var snabbast inför formel 1-tävlingen på Sepangbanan i Malaysia. Men gårdagens intresse kretsade kring den ångerfulle världsmästaren Lewis Hamilton och hans agerande i premiärloppet i Melbourne.

– Det här är det värsta jag har varit med om i hela mitt liv, sa en djupt ångerfull Hamilton.

Den 24-årige britten Lewis Hamilton bad om ursäkt för att han hade ljugit om händelserna under VM-premiären. Upprinnelsen till affären var situationen då Hamilton släppte förbi Jarno Trulli trots att det var varningsflagg och omkörningsförbud.

Trulli hävdade efteråt att Hamilton saktade in för att släppa för honom, men han fick 25 sekunders tidstillägg och rasade från sin tredjeplats som i stället gick till Hamilton.

Men vid en ny undersökning på torsdagen kom Internationella bilsportförbundet (Fia) fram till att Hamilton och McLaren ljugit om vad som skett. Trulli fick tillbaka sin tredjeplats, medan Hamilton diskvalificerades. (TT)