Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Detaljplanen om serverhallar skrotades – nu arbetar kommunen på en ny plan för Midskog

Jovnevaerie sameby fick rätt i Mark- och miljödomstolen och Östersunds kommuns detaljplan för etablering av stora serverhallar i Midskog fick skrotas. Nu tar kommunen in experthjälp för att ta fram en ny detaljplan för området.

En helt ny detaljplan ska tas fram för området meddelar kommunen i ett pressmeddelande. För att den nya planen inte ska gå samma öde till mötes som planen för serverhallar anlitar kommunen nu expertishjälp när det gäller miljökonsekvensbeskrivningen.

"I processen vill kommunen även få till stånd en djupare dialog med Jovnevaerie sameby för att få mer information om deras markanvändning," skriver kommunen i pressmeddelandet.

Kommunen har ingen möjlighet att överklaga Mark- och miljödomstolens beslut från oktober och måste därför ta fram en ny detaljplan.

– Det är tråkigt att vi inte kommer vidare med vår överklagan av domen, men vi söker samförstånd och jobbar vidare med området, säger etableringschef Magnus Lindgren enligt pressmeddelandet.

Läs även:

Domstolen säger nej till serverhallar i Midskog – kommunen: "Väldigt förvånande"

Sameby får rätt mot Östersunds kommun – detaljplan för serverhallar rivs upp

Jovnevaerie sameby överklagar kommunens detaljplan för serverhallar i Midskog – igen

Nytt försök med ogiltig detaljplan för serverhallar