Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diana lyser upp livet

Diana Lundbeck har precis kommit hem från ett träningspass på gymmet när ÖP ringer på. Hon öppnar och blickar förvånat på den framsträckta buketten.

– Vilken överraskning! utbrister hon.

Annons

Diana Lundbeck har två döttrar och det är dottern Jennie Lundbeck som skrivit till ÖP om sin mamma på det här sättet:

"Mamma, som ingen annan lyser du upp mitt liv som den starkaste solen på himlen. Du finns alltid där. Du har skrattat och gråtit med mig du har skällt på mig och du har säkerligen varit trött på mig, men mamma du har alltid fått mig att förstå att livet är något dyrbart.

När jag var liten och vi skulle på sjukhuset eller något så frågade dom alltid mig och vem är det du har med dig. Du kollade alltid på mig med skratt och kärleksfulla ögon och sa det är min dotter visst är vi lika? Ja för min mamma är vit och jag är mörkhyad. Dom ursäktade sig jämt såklart och vi bara log mot varandra för världen var vår. Det spelade ingen roll att du inte hade fött mig, att jag var adopterad. Det var vi i ett rum med människor som inte förstod det vi tyckte var så självklart, att du var min mamma.

Allt efter åren har gått har frågorna ebbat ut eftersom du inte är med mig på samma sätt, jag är vuxen nu. Men vi skrattar och minns tillbaka den tiden men samtidigt tror jag att du tycker som jag, att samhällets ändras och att det är mer okej med olikheter och att saker är mer accepterade än det var när jag var liten. Fick en gång en fråga hur det känns att inte ha en riktig mamma jag svarade i stil med att för att vara på låtsas är hon jävligt bra.

Du har lärt mig att alltid stå upp för mig själv, att det kommer sol efter regnet. När jag blir "stor" ska jag bli en sådan superkvinna och mamma som du alltid varit. Jag kommer alltid se dig som den största förebilden i mitt liv."

Diana Lundbeck blir rörd när hon får höra motiveringen.

– Det känns skönt att känna sig älskad av sina barn. Men det är inte alltid så. Ibland blir de arga på mig också, säger hon.