Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diggiloo återvänder till Oviken

Nu är det bestämt vilka artister som ska medverka i nästa års upplaga av Diggiloo. Både gamla och nya ansikten finns med på listan.

Under torsdagen hade Diggiloo-gänget pressträff på Fjärilshuset i Stockholm. Det var även första gången alla medverkande i nästa års upplaga träffades.

– Det här känns väldigt spännande. Jag har turnerat på en massa olika sätt tidigare, på senaste tiden själv med min gitarr. Sist jag turnerade med en större grupp var med Rocktåget 1993, säger säger Eric Gadd, som för första gången är med i Diggiloo.

– Jag har inte sett Diggiloo tidigare, men det känns som om vi är ett bra gäng med olika stilar och stor bredd, menar Eric Gadd.

Nästa steg för artisterna är att ha kreativa möten och bestämma innehållet i showen. Ett arbete som kommer att pågå i flera månader innan de börjar repetera tillsammans.

– Jag vet inte alls vad jag ska göra i showen, men hoppas på att få spela både gamla och nya låtar för publiken, säger Eric Gadd.

Jessica Andersson är en rutinerad Diggiloo-artist. I sommar är det tionde gången hon medverkar i showen.

– Det blir jubileum för mig nästa år. Jag gillar verkliigen Diggiloo-konceptet, jag får visa en sida av mig själv som jag kanske inte har visat i andra sammanhang, säger Jessica Andersson.

– Förra året fick jag till exempel visa min komiska talang i några sketcher tillsammans med Per Andersson.

Jessica Andersson kan inte nämna ett specifikt favoritminne från de gångna somrarna.

– Det har varit många härliga somrar. De första åren fick jag möjligheten att uppträda med Lill-Babs, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hansson. Det var fantastiskt kul.

Hon har höga förhoppningar om den nya ensemblen.

– Det är ett spännande gäng. Jag har träffat alla tidigare och känner dem lite ytlig. Lena Philipsson och Eric Gadd är artister som jag själv ser upp till så det känns kul att få uppträda tillsammans med dem.

Förra året var det första gången Diggiloo uppträdde på Fröjdholmen i Oviken. 12 juli nästa år är det dags för show igen. Temat för showen kommer att presenteras i mars.

Förutom Eric Gadd och Jessica Andersson medverkar även Lena Philipsson, Nassim al Fakir, Oscar Zia, Magnus Johansson, Eric Segerstedt, Per Andersson och Nanne Grönvall.