Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diggiloo firar 10-årsjubileum och kommer till länet i juli

Om ett par veckor släpps biljetterna till sommarens Diggiloo-turné, som bland annat kommer till Utanede och thailändska paviljongen 14 juli.

Diggiloo firar tio år i sommar, och när Lasse Holm ger sig ut på turnén är det för allra sista gången – i alla fall som ”lagledare”.

– Jag bestämde mig för tre år sedan att lämna över stafettpinnen till någon annan. Men jag ska jobba kvar backstage, med produktionen.

Det är alltså inte tal om att Lasse Holm, som fyller 68 om några veckor, ska gå i pension.

– Nej, nej, nej. Jag ska definitivt inte gå i pension på något sätt.

I går offentliggjordes de artister som är klara för 2012 års sommarturné. De är Markoolio, Thomas Pettersson, Charlotte Perrelli, The Moniker, Jessica Andersson, Morgan ”Mojje” Johansson, Magnus Carlsson och trumpetsolisten Magnus Johansson.

Komikern Thomas Pettersson är en av dem som varit med längst i Diggiloo-gänget. När han i sommar ger sig ut på turné med Lasse Holm och company är det för åttonde gången. Förra året tog han en paus från Diggiloo och spelade teater i Kalmar, nu gjorde ändrade spelscheman att han gärna ville vara med igen.

– Nu ska vi bara göra gig på fredagar och lördagar, då får man ett liv också. Förut gjorde vi så extremt många gig på kort tid, och det var jobbigt. Men grejen med Diggiloo är att det är så roligt, det är fantastiskt att möta sommarpubliken.

Charlotte Perrelli, som i sommar gör Diggiloo för tredje gången, håller helt med.

– Det är ett så extremt trevligt sätt att få tillbringa sin sommar. Man får bjuda på sig själv mycket mer än vad man gör annars på scenen och publiken består av allt från bebisar i barnvagnar till äldre med rullatorer. Man tar med sig sina familjer runt Sverige och mina barn var helt lyriska efter förra sommaren.

Radioprataren Lotta Bromé kommer göra sin första sommar på Diggiloo-scenen. Hon tycker själv att hon var otippad som Diggiloo-medlem.

– Jag trodde att han skojade när han ringde från Spanien och frågade om jag ville vara med. Men det gjorde han inte, säger hon.

Lotta Bromé hade på 1980-talet ett band tillsammans med bland andra Anna-Lena Brundin där hon spelade klaviatur och sjöng. Hon har också skrivit låtar till bland andra Shirley Klamp och danska Sös Fenger.

– De som känner mig och hör mig i radio vet att jag är väldigt musikintresserad och Lasse hade gjort sin hemläxa ordentligt. Jag började fundera och tyckte att det var en rolig utmaning.

Vad hon egentligen ska göra på Diggiloo vet hon inte.

– The Moniker säger att vi ska sjunga ”I got you babe” ihop, men jag vet faktiskt inte vad det är tänkt att jag ska göra. Det återstår att se.

Den 2 juni har Diggiloo 2012 premiär i Ronneby.