Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diggins straffade norskorna i Österrike – Ida Ingemarsdotter bästa svenska

Jessica Diggins var namnet för dagen i damernas fristil över 10 kilometer.
Amerikanskan tog hem segern för fyra norskor i OS-genrepet.
Bästa svenska blev Ida Ingemarsdotter på elfte plats.

I damernas masstart över 10 kilometer klassiskt var det tolv åkare som kom att visa sig vara starkare än övriga åkare.

I den klungan av tolv åkare fanns det en svenska med i form av Ida Ingemarsdotter, men hon orkade inte hänga på kvartetten av åkare som gjorde upp om segern. En kvartett där det var Jessica Diggins, Ingvild Flugstad Östberg, Heidi Weng och Ranghild Haga som gjorde upp pallplatserna.

I den sista backen försökte Diggins skaka av sig den norska trion och fick också ett par meter ned till Weng och Haga när det vände ned mot stadionområdet, även om Weng närmade sig meter för meter i utförsåkningen.

Amerikanskan Diggins stumnade mer och mer och det såg ut som att norskorna var på väg förbi under upploppet, men Diggins hittade de sista krafterna för att hålla undan medan Weng gick i mål sju hundradelar bakom Diggins och tre hundradelar före Haga. Av de sju främsta var det fem norskor

För Ida Ingemarsdotter blev det en elfteplats, 40,1 sekunder bakom Diggins.

– Jag tycker att hon gick med på ett bra sätt. Jag tycker att det såg väldigt bra ut och hon gav bra distansvibbar inför OS, säger SVT:s expert Johana Ojala.

– Ida gör det jättebra, hon stärker sin roll att vara aktuell för stafettlaget och för att köra distans. Ebba gör en svag insats, trodde hon skulle åka mycket bättre, säger Anders Blomquist.

Näst bästa svenska blev Maria Nordström med sin 17:e plats medan Ebba Andersson slutade 24:a, Linn Sömskar 28:a.

Evelina Settlin gick i mål som 38:a innan den sista svenskan för dagen, Maja Dahlqvist, slutade på plats 48.