Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dille gård vill ta över Ope skola

Dille gård AB är intresserade av att ta över Ope skola. I mitten av december skickade företaget in en ansökan till Östersunds kommun.

Det var ett av ämnena under torsdagens kommunfullmäktigemöte i Östersund. Pär Löfstrand (FP) var upprörd över att ansökan från Dille gård inte hade tagits upp på veckans möte i barn- och utbildningsnämnden. Men kommundirektören Bengt Marsh bekräftade att han skickat den vidare till nämnden.

• Ångbåten Thomée fick inga större skador vid stormen Hilde, informerade kommunalrådet AnnSofie Andersson (S), på fråga från Lennart Ledin (FP). Andersson sa att man hoppas kunna skriva kontrakt med en ny entreprenör under januari 2014, som kan driva båten till sommaren. Man har haft annons ute, och det finns intressenter.

• Mest debatt blev det om förskolan Mosippan. Majoriteten vill riva Mosippan och flytta verksamheten till en nybyggd förskola på Remonthagen. Då skapas utrymme för ett möjligt köpcentrum i Odenskog. Pär Löfstrand (FP) yrkade på ett förslag där Mosippan är kvar och nybygget stryks. Majoritetens förslag röstades igenom med siffrorna 42-22.

• Avgående kommunalrådet Carina Zetterström (C) kan bli kvar i kommunfullmäktige. Centergruppen vill att hon stannar, själv har hon varit tveksam. Men allt kan ändå hänga på formalia, eftersom hennes ansökan om utträde redan kan vara noterad hos länsstyrelsen.

• Under allmänhetens frågestund var Karin Malmsten kritisk till socialnämndens beslut att inte ge mer pengar till Värmestugan i Östersund.

• Jamtli fick årets tillgänglighetspris av kommunens tillgänglighetsråd, för sitt arbete med att anpassa museilokalerna för människor med funktionsnedsättningar.

• Kommunen ska starta ett arbete med att minska hormonstörande ämnen som ftalater och bisfenol A i sina lokaler, med början på platser som förskolor.

• Under 2014 ska kommunen göra en försöksverksamhet med en flyttbar graffitivägg i Östersund. Dessutom har två företagare i Brunflo fått tillåtelse att skapa en laglig graffitivägg där.

• Det beslutades att börja exploatera för en industrigata i Verksmon i Torvalla.

• Det kommer att bli 61 ledamöter i kommunfullmäktige i Östersund, i stället för 67, efter nästa val.