Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Din attityd gör inte saken bättre, Thomas Hägg!

Om Thomas Hägg hade ansträngt sig hade han sett att bussen 16.45 inte går till Mattmar. Nya turlistan gör att vi jobbpendlare Östersund–Mattmar endera inte får ihop arbetstiden eller inte är hemma förrän vid 19.00.

Från hållplatsen i Mattmar har vi 8–15 kilometer till innan vi är hemma; vi bidrar i hög grad till våra jobbresor.

Vi fixar motorvärmarplatser medan det offentliga ordnar det och cykelställ under tak på stationerna mellan Mörsil och Duved.

Nya bussturlistan förlänger våra jobbresor utifrån att alla bussar i princip går in i Krokom, Nälden och Trångsviken på vägen västerut. Inom Krokoms kommun finns det ändå många bussar och tåg som trafikerar den orten.

En jobbbussförbindelse längs E14 måste ligga i Länstrafikens uppdrag. I stället kan man konstatera att det satsas på sträckan Mörsil (din bostadsort) och Duved. Den turlistan är i princip oförändrad, sträckan trafikeras med elva turer per dag samt nattbussar på helger till Åre.

Till dig Thomas Hägg; vi busspendlare är kvinnor, hur ser du kvinnors möjlighet till arbete? Till heltidsarbete? Hur ser du på vårt bidrag till skatteintäkter i förhållande till nöjesresorna på helgerna?

Det finns funderingar på att sluta arbeta eller flytta från kommunen. Hur ser du på kvinnors förutsättningar att förena arbetsliv, huvudansvaret för hemmet och möjlighet till egen fritid?

Vi vill att bussen 16.20 senareläggs till tidigast 16.45 och att inte alla bussar trafikerar Krokom. Och Thomas, din attityd gör inte saken bättre!

Upprörd resenär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel