Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Din guide till ÖFK–Ljungskile

Senaste nytt, troliga elvor och tränarsnack inför lördagens toppmöte.

Östersunds FK–Ljungskile SK

Jämtkraft Arena, lördag 16.00

Trupperna

ÖFK, trolig startelva: Aly Keita – Robert Hammarstedt, Jonathan Azulay, Douglas Bergqvist, Tomas Peciar, Dennis Widgren – Ammar Ahmed, Brwa Nouri, Alex Dyer – Modou Barrow, Seon-Min Moon.

Ersättare: Petter Augustsson, Luka Peric, Alexis Mendiola, Stefan Ilic, Tobias Malm, Bobo Sollander, Taylor Morgan.

Ljungskile, startelva: Alex Horwath – James Sinclair, Petter Björlund, Steven Old, Niclas Andersén – Jakob Olsson, Markus Gustafsson, Aleksandar Kitic, Ken Sema – Jonas Lindberg, Hannes Stiller.

Ersättare: Jonatan Johansson, Anton Tideman, Rebin Sulaka, Korab Bakraqi, David Johannesson, Peiman Eliassi.

Läget

ÖFK: Har försökt förbereda sig genom att träna i hettan, på eftermiddagarna.

– Det handlar mest om att förbereda oss på vad som väntar. Det har blivit många vattenpauser och inte för högt tempo i veckan, säger Graham Potter.

Från segermatchen mot Sundsvall saknas definitivt Jamie Hopcutt (avstängd). Brwa Nouri är aktuell igen efter sina ljumskproblem och även om Ammar Ahmed gått med ispåse och Modou Barrow vilat sina lår emellanåt tror vi att den trion startar.

Nye Lewis Sirrell kommer från ett engelskt sommaruppehåll och behöver mer träning innan han är riktigt aktuell. Skadeförföljde Emir Smajic tränar för fullt, men här är ÖFK försiktiga.

– Vi behöver inte ta några risker med Emir. Nu ska vi bygga upp honom så han är riktigt genomtränad innan han spelar, säger Graham Potter.

Ljungskile: – Vi har spelat 10 matcher i rad utan förlust och då är man förstås glad och nöjd som tränare. Vi är stabila och har en hög lägstanivå och det är nog ett par av anledningarna att det går så bra. Det är väl egentligen bara Öster borta som inte var riktigt bra, säger Tor-Arne Fredheim, tränare.

– Nu väntar Östersund på lördag och det är ett spelskickligt lag som gillar konstgräset. Men vi åker inte upp för att rätta vårt spel efter dem. Det viktigaste för oss är hur vårt spel fungerar.

– Vi ställer upp med samma startelva som senast mot Sirius. I truppen är det bara Robin Iglicár som inte finns med på grund av känning i baksida lår, säger Tor-Arne Fredheim.

Notera

• Ljungskile reste upp i buss redan på fredagen och hade en lättare kvällsträning i Östersund. "Vi har inte råd att flyga", säger Tor-Arne Fredheim.

• Graham Potter passade på att berömma kompetensen och bredden hos Ljungskiles offensiva spelare lite extra. Och värt att notera är att deras bäste målskytt, David Johannesson, har gjort tio mål men bara fått starta nio matcher och blivit inbytt i övriga sju...

• Vårmötet på Skarsjövallen vann Ljungskile med 1–0. ÖFK hade svårt att hävda sig på en gropig plan och det hjälpte inte att Connor Ripley räddade en straff. Tekniske Jonas Lindberg gjorde målet då...

• ...men i fjol vann ÖFK bägge möten. 2–1 hemma och 3–1 på bortaplan.

• Sporten ger heltäckande service från matchdagen med både för- och eftersnack. Klockan 15 börjar vi sända webb-tv från innerplan.