Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diös försöker vräka strippklubb i Åre

Enligt Diös är det fel på pizzaugnarna och vissa ombyggnationer i lokalen. Att pizzerian även är en strippklubb ska inte ha något med saken att göra.

Åre Centrum AB, dotterbolag till Diös fastigheter AB, vill bli av med sin hyresgäst Oxana Rebecca Annekäll som driver pizzerian och strippklubben Prince Filip i centrala Åre. I stämningsansökan som inkommit till tingsrätten i Östersund framgår det att Diös anser att hon bryter mot flera avtal. Oxana Rebecca Annekäll ska ha genomfört ombyggnationer både inom- och utomhus utan att inhämta godkännande från Åre Centrum AB. Dessutom menar man att lokalen inte är anpassad för restaurangverksamheten pizzeria.

I och med att den ändå används som pizzeria anses det vara i strid med myndighetsföreskrifter och därmed ett avtalsbrott. Men redan innan Oxana Rebecca Annekäll tog över lokalen i höstas fanns det en pizzeria i samma lokal. Och i överlåtelsen av hyresavtalet står det som villkor att det fortsättningsvis ska bedrivas samma verksamhet i lokalen. Däremot nämner Åre Centrum AB ingenting om att strippklubbsverksamheten skulle vara något skäl till vräkning.

Patrik Jonasson, chef på Diös, säger att problemet är vissa ombyggnationer i lokalen som gjorts utan hyresvärdens godkännande. Han menar att de pizzaugnar som nu finns i lokalen kan påverka behovet av ventilation.

– Vi vet att man har ställt in annan utrustning än vad som fanns i den tidigare restaurangen.

Är strippklubbsverksamheten det verkliga skälet till vräkningen?

– Nej, som framgår av stämningsansökan så har det med ombyggnationer av lokalen att göra.

Så det är inget problem att det bedrivs strippklubb i lokalen?

– Jag vill inte kommentera detta. Det är något jag läst i din tidning men som inte har med det här att göra.

Oxana Rebecca Annekäll som driver pizzeria Prince Filip i Åre vill inte berätta hur hon ser på vräkningshotet.

– Jag vill inte diskutera detta, min advokat sköter det här.

Läs mer:

Åres första strippklubb

Sätherberg (S) kräver högljudd debatt

ÖPTV: Så är det att vara strippa

Åreföretagen håller tyst om strippklubben