Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diplomutdelning ur Sven O Perssons fond

Stiftelsen Sven O Perssons fond för föredömlig företagargärning instiftades 1985. Fondkapitalet erhölls genom insamling av medel från näringslivet, myndigheter, kommuner och enskilda personer. I stiftelsens stadgar sägs att avkastningen från fonden skall gå dels till stipendier för beredande av utbildning för utveckling eller ledning av näringsverksamhet, dels utdelning av en hedersgåva för föredömlig företagargärning.

Sedan 1985 har Sven O Perssons fond delat ut stipendier till unga ledare som genom stipendiet ges extra möjlighet till utbildning för att utvecklas som ledare. Årets diplomutdelning ägde rum den 18 december på residenset där diplom delades ut av landshövding Britt Bohlin, ordförande i Stiftelsen Sven O Perssons fond.

2013 års stipendiater är Mårten Lagergren, Östersunds Begravningsbyrå, Veronica Bennerman, Linnéan Blommor & Design, Maria Hallström, Hallströms Verkstäder, Sebastian Lindström, ICA Supermarket i Sveg, Mikael Göthesson, EAG Entreprenad och Sara Larsson, Ung Företagsamhet.

Stipendiaterna kommer att delta i ett speciellt framtaget utbildningsprogram för Ledarutveckling, arrangerat av Sven O Perssons fond.