Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Direktrapportering från rättegången om djurplågeri

En kvinna i 57-årsåldern boende i Strömsunds kommun åtalades under tisdagen vid Östersunds tingsrätt för djurplågeri (alternativt brott mot djurskyddslagen), olaga frihetsberövande och bedrägligt beteende. ÖP direktrapporterade från rättegången. Det går bra att läsa direktrapporteringen i efterhand.

Åklagare Lillemor Ersberg menade att kvinnan lämnade sina hundar ensamma i flera dagar. Hon åtalades också för att ha låst in en taxichaufför hemma på gården och struntat i att betala för resan. Kvinnan nekade till brott. Under dagen var det flera personer som vittnade. Åklagaren ändrade en detalj i åtalspunkt två eftersom hon ansåg att det inte längre gick att styrka att 57-åringen låst in taxichauffören på gården, det stod enbart klart att hon stängt in kvinnan på gården. Lillemor Ersberg yrkade på sex månaders fängelse, villkorlig dom, samt böter. 57-åringen nekade till brott via sin advokat Kjell Åke Sundelin samt ombudet Hans Bauge som menade att bevisningen inte höll för någon av åtalspunkterna.

Domen från Östersunds tingsrätt meddelas den 4 juni.

Läs mer här:

Lämnade hundarna ensamma i flera dagar – åtalas för djurplågeri

Taxichauffören upplevde det som en "skräckfilm"

Kvinnans ombud Hans Bauge: "Allt handlar om mänskliga rättigheter"