Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Disktrasa kan ge nya jobb till länet

Produktionen av Flower Scrub, disktrasan med extra skrubbyta, flyttar från Kina hem till Östersund.

Annons

Det är Malin Lilliesköld från Östersund som har tagit fram disktrasan. Fram tills nu har produktionen av disktrasan varit förlagd till Kina. Från i höst blir det ändring på det. Då ska produktionen flytta in i före detta Erkssons lokaler i Odenskog.

– Jag har tänkt länge på det här. Att jag inledde produktionen i Kina handlar enbart om att jag inte visste bättre då och att " allt-görs-ju-i-Kina"-typ. Men jag har alltid tänkt på att det vore bäst att flytta hem produktionen till länet, säger Malin Lilliesköld.

Rent produktionsmässigt har det inneburit onödigt mycket strul att ha produktionen i Kina.

– Kulturella problem, språkliga problem och onödigt långa resor. Att prata med kineser via Skype är inte lätt alla gånger, säger Malin.

Under hösten har Malin därför kollat upp olika alternativa lösningar här på hemmaplan. Nu har valet landat på Lindevalls Industrier AB i Odenskog.

– Vi har räknat och tittat på olika produktionstekniska lösningar och kommit fram till att vi ska börja testa produktionen redan i sommar men att vi hoppas att starta produktionen fullt ut i oktober, då i nya lokaler i Odenskog, säger Malin Lillieskog som hoppas kunna anställa fyra personer som ska svara för produktionen.

– Men jag hoppas även kunna flytta hem produktionen av allt emballage så att all tillverkning hamnar i Sverige, säger Malin.

Magnus Rydell, vd på Lindevalls i Odenskog tar tacksamt emot den utsträckta handen.

– Det här blir jättekul. Vi är båda intresserade av att göra affärer. Hon är på hugget och det är jag också, säger Rydell.

Lindevalls kommer att flytta till de nya lokalerna i före detta Eriksson i Odenskog senast första oktober. Delar av huset kommer där att bli anpassat för tillverkningen av disktrasorna. Lindevalls har expanderat kraftig de senaste månaderna och behöver även för egen del större lokaler.

– Kul att vi kan behålla produktion här i länet. Länet behöver det, avslutar Rydell.