Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diskussionen om Lillänge ett friskhetstecken

debatt I och med miljö- och samhällsnämndens beslut sätts det nu, för Centerpartiets del, punkt för frågan om ett köpcentrum på betongstationstomten i Lillänge.

Centern har försökt att konstruktivt delta i processen hela tiden. Vi är för en expansion av Lillänge, men inte på bekostnad av ett levande centrum i Östersund.

Den gällande handelspolicyn för Östersund säger att sällanköpshandeln ska koncentreras till Lillänge och centrum och att utvecklingen av de båda områdena ska ske parallellt. Därför är det positivt att handlarna lyfte farhågan om att centrum inte utvecklas i samma takt som Lillänge.

Östersund måste gå vidare och utveckla sin handel. Under våren har det tagits fram flera nya förslag på hur vi ska utveckla centrum.

Dessutom finns sedan tidigare ett 50-punktsprogram för centrumutveckling som har tagits fram av kommunen, handlarna och fastighetsägarna tillsammans. Det är viktigt att vi förverkligar dem!

Mycket är redan gjort, annat är påbörjat, men det är ett arbete som hela tiden måste fortsätta, i bred samverkan, där samtliga aktörer tar sitt ansvar för en positiv utveckling. Det är också angeläget att företag i besöksnäringen, hotell och restauranger finns med i det fortsatta arbetet.

Ett levande centrum är en förutsättning för den fortsatta utvecklingen av Lillänge handelsområde.

Att C haft en tuff diskussion internt i frågan är inget att hymla med. Men det är samtidigt naturligt i ett demokratiskt parti. I vår ideologi ligger både att värna den fria konkurrensen, och att värna småföretag och landsbygdsföretag.

Vi står för att vi har tagit den diskussionen. Vi har självförtroende nog att se diskussion som ett friskhetstecken.

Det rådgivande medlemsmöte som vi genomförde gav oss rådet att skapa halt i processen, främst baserat på omsorgen om småföretagarna i vår stadskärna. Det rådet tog vi, och om vi inte hade gjort det hade beslut sannolikt redan varit tagna om utbyggnad.

Nu när diskussionen om betongtomten inte längre finns med på den kommunala agendan hoppas jag att vi alla, förtroendevalda, företagare, invånare och tjänstemän, kan gå vidare och tillsammans arbeta för ett Östersund där vi alla bidrar till tillväxt och känner framtidstro!

Carina Asplund (C)

gruppledare Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel