Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖIK:s trollgubbe dribblade och sköt sönder Asplöven: "Men vi måste prestera på topp igen mot Kalix"

David Lillieström Karlsson dribblade och sköt sönder Asplöven när ÖIK utklassningsvann med 4-0 i en mycket viktig toppfight i hockeyettan.

Annons

ÖIK:s matchvinnare David Lillieström-Karlsson flankeras här av ÖIK:s övriga målgörare. Från vänster Axel Olsson som gjorde 3-0, David som sköt både 2-0 och 4-0 och Daniel Magnusson som gjorde viktiga 1-0 i första perioden.

Karlsson var matchens store lirare. Två egna mål gjorde han och stod dessutom för ett artisteri som han sällan visat upp tidigare under säsongen.

– Visst gick det bra. Vi hade dessutom marginalerna på vår sida. Gjorde mål i viktiga lägen och kunde sen spela ut, menade han om både sin egen och lagets insats.

Men någon riktig jubelbild med armar uppåt sträck ville han inte ställa upp på efteråt.

– Det här var bara en delseger. Den viktiga matchen kommer imorgon, (läs söndag). Då ska vi försöka hänga av Kalix i toppstriden. Nu gäller att ladda om direkt, fortsatte hjälten som ändå blev matchens lirare både externt och internt när laget efter sedvanlig segerhurrning skulle utse sin bäste spelare.

Klart det blev David Lillieströ

m Karlsson då också. Och jublet steg med ett antal decibel i ÖIK.s omklädningsrum.

Tränare Lars Molin var missnöjd efter onsdagsmatchen mot bottenlaget Teg, (3-0), men njöt nu säkert inombords även om han utåt höll färgen och bara konstaterade:

– Ja vi spelade bra, men det här var bara ett steg på vägen. Imorgon måste vi upprepa samma fina insats mot Kalix. Här får vi inte gå omkring och vara nöjda.

Inför spelargruppen tryckte Lars Molin efter matchen på två saker: "Ät ordentligt och återhämta Er. Vi har en ny viktig match mot Kalix", var det kristallklara budskapet.

Inget ska nu lämnas åt slumpen. Det är tre omgångar kvar och en seger mot Kalix på söndag eftermiddag betyder enormt mycket kring möjligheten att gå vidare mot Allettan efter jul.

Men det är tight. Asplöven, ÖIK, Sundsvall, Kalix och Ö-vik gör upp om fyra platser. Ett av lagen kommer missa avanceman

g.

ÖIK stärkte förstås sina aktier åtskilligt bara genom att utklassa Asplöven.

– Men de hade fem man borta. Klart det märktes mot slutet, tyckte Lars Molin.

Haparandas stolthet kom till spel med tre rena femmor, ingen gubbe ytterligare. Det blev därför tröttsamt i längden mot ett ÖIK som mönstrade fyra formationer och där inte minst fjärdekedjan med Axel Olsson, Emil Magnusson och Kristoffer Arvidsson faktiskt överraskade.

Sen var förstås David Lillieström Karlssons kedjeformation ännu ett snäpp bättre. Där Henric Andersén och Sebastian Fakt kompletterade finliraren Karlsson på ett alldeles utmärkt sätt.

Kanske var det säsongens bästa match som ÖIK presterade. Speciellt andraperioden var vass.

Får vi be om en repris redan mot Kalix, tack! Då är ännu så mycket mer vunnet i kampen om att gå vidare och få spela mot vassare lag med högre kompetens under januari och februari. I så fall för tredje året i följd.

Annons