Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piteå tog andra raka mot Östersund: "Vi gav bort första perioden"

Piteå fortsätter att gäcka Östersunds IK.
Måndagens match gick i samma mönster som senast och hemmalaget kunde vinna med 3–1.
– Vi gav bort första perioden, säger Sebastian Fakt.

Annons

Segern gör att Piteå passerar Sundsvall och går upp som tvåa, två poäng bakom Asplöven. Östersund, som åkte på sin femte förlust på 13 matcher, är kvar som femma.

Matchen var tät och jämn och det blev till slut små detaljer som fällde avgörandet. Precis som i 0–2-matchen i Östersund.

– Ja, det är som du säger, små detaljer som avgjorde matchen. Vi studsade tillbaka bra i andra och tredje perioden och kunde lika gärna ha fått in en 2–2-puck, säger Fakt.

Vad gjorde ni bättre från andra perioden och framåt?

– Vi hittade tillbaka till våra grunder, med snabba spelvändningar och fart.

De inledande 20 minuterna vill dock både Fakt och hela ÖIK glömma. Då var gästerna tvåa på puckarna och det var Piteå som satte standarden på matchen.

Laget gjorde också både 1– och 2–0. Men innan perioden var slut tände den förre Piteåspelaren Jonathan Tholander hoppet för Östersund, med sitt sjunde mål i serien.

Trots goda försök lyckades man inte komma närmare. Istället kunde Olof Lundberg sätta 3–1 i slutskedet av matchen.

Vad är det som gör Piteå så bra?

– De är ett riktigt bra lag, med en skicklig målvakt (Joel Vännström) och ett lag som är uppbyggt på en stark defensiv. De spelar tajt och det är svårt att komma in på mål och skapa bra lägen.

– Nu sökte vi för svåra lösningar och i första blev det mycket enmansspel. Vi måste dessutom ha mer trafik framför kassen, förklarar Sebastian Fakt.

Trots förlusten ser ÖIK-forwarden framtiden i ljusa färger.

– Vi har så många nya spelare i laget och det tar tid att få oss samspelt. Jämfört med i början av serien, då vi spelade knackigt, har det blivit bättre och så kommer det att forsätta. Det kommer inte att bli sämre, avslutar Sebastian Fakt.

Tränaren Lars Molin höll med Fakt.

– Piteå blåste över oss när vi inte var med i första perioden. Sedan kom vi tillbaka bra. Men tyvärr satte vi inte våra chanser.

ÖIK drabbades av två skador under matchen. Kristoffer Jonsson skadade axeln medan nämnde Sebastian Fakt klev av efter en huvudskada. Risken är att det är en ny hjärnskakning.

– Jag vet inte vad man ska göra för att undvika den här typen av skador. Som spelare måste man ha respekt för varandra och samtidigt hålla upp huvudet, säger Lars Molin.

Bäst i ÖIK var målvakten Tim Juel.

Matchfakta

Piteå-Östersunds IK 3–1 (2–1, 0–0, 1–0)

Mål Piteå: David Pettersson, Petter Mäkitalo, Olof Lundberg. Östersund: Jonathan Tholander.

Skott: 33–23 (15–5, 8–11, 10–7).

Utv: Piteå: 5x2. Östersund: 4x2.

Domare: Thomas Öberg.

Publik: 736.

Annons