Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundbäck lånas ut till Sandviken

/
  • Jonathan Lundbäck i fjol i IFK Östersunds rödvita tröja. Nu blir han rödvit igen, åtminstone under hösten.   Arkivbild

Siriusanfallaren Jonathan Lundbäck lånas ut till Sandvikens IF och division 2.
– Jag behöver framför allt få tävlingsmatcher, säger han till Sporten.

Annons

Lånet handlar om höstsäsongen, men Lundbäck kan mycket väl återvända till Sirius, när som helst.

– Lånereglerna är så att du kan spela med Sirius på lördag och med Sandviken på söndag. Jag kommer att träna både med Sirius och Sandviken, berättar den förre IFK Östersundsspelaren.

Från Sandvikens sida är man väldigt nöjd med lånet.

– Jonathan kommer att förstärka vår offensiv. Vi lider fortfarande av flera knäskador på forwards, som inte är fullt återställda än och där ser vi Jonathan som en fin förstärkning med sin storlek och känsla för mål, säger Sandviken på sin hemsida,.

Lundbäck har suttit på bänken i Sirius under vårsäsongen och gjort totalt fyra inhopp. Det har i alla fall blivit ett mål i superettan. '

– Jag är inte alls frustrerad. Jag kom ändå från division 2 och ser det mest som en bonus om jag får hoppa in och spela i år.

Hos Sandviken lär han bli en ordinarie kugge.

– "Jonte" var redan i fjol med på vår önskelista. Han gjorde en mycket stark säsong där han vann skytteligan i division 2 Norrland på 23 mål, före vår egen Björn Berglund, skriver Sandviken vidare.

Debuten för Sandviken kom redan under lördagen, i träningsmatchen mot Selånger. Gästerna vann med 3–2 och Lundbäck fick spela cirka 80 minuter.

– Det kändes helt bra att få spela igen, säger 21-åringen, som väntas vara spelklar till höstpremiären mot Avesta.

Mer läsning

Annons