Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchstraff och seger för Strömsund i premiären

Hårdsatsande Strömsund rivstartade med en tung seger i premiären av nya tvåan.
7–6 mot fjolårets division 1-lag AIK Hockey från Härnösand efter ett målfyrverkeri i de två sista perioderna.
– Ett bra test för oss, säger 1-0-målskytten Robin Sidén.

Annons

Nye Nolan Kinney hann bara med några byten innan han fick matchstraff för en mycket onödig slashing mot en Härnösandspelare. Här ser vi Strömsundsspelaren lämna banan.

Matchen började dock riktigt illa för Strömsund. Efter 30 sekunder blev Kevin Walker, en av lagets fem nya utländska spelare, utvisad för interference.

Strax därefter kom nästa smäll. Nolan Kinney, också han ett utländskt nytillskott, fick matchstraff för ett mycket fult tilltag mot en Härnösandsback.

Kinney ilsknade till efter en sammanstötning och slashade sin motståndare så att det hördes över hela hallen. Domaren Mikael Söderholm kunde inte göra annat än att döma matchstraff.

– Det var tufft i början eftersom vi fick spela en hel del i box-play, säger Robin Sidén.

Hur reagerade Nolan Kinney på sitt matchstraff?

– Han var väldigt ångerfull och bad alla om ursäkt. Han så också att det inte skulle upprepas.

Möjligen satt den chocken i hos hemmalaget perioden ut, som inte alls kom igång med sitt anfallsspel. Det skulle dock lossna på allvar i de två sista perioderna.

Lagen bytte både puck och chanser och när inget av lagens försvarsspel höll måttet, blev det ständigt nätrassel.

Strömsund vann den andra perioden med 4–3, men släppte onödigt in två mål i absoluta slutskedet av perioden. Släpphänt försvarsspel tillät Jesper Lidén och Christoffer Rikner att göra både 2–4 och 3–4 på de sista minuterna.

Härnösand – i fjol i division 1 norra, rullade runt på tre femmor och mönstrade ett lag med hela nio spelare födda 1998 och senare – startade tredje perioden som man avslutade den andra. Christoffer Rikner satte 4–4.

Markus Danielsson avslutar en kontring med ett handledsskott.

Nådastöten för Strömsund?

Nej, då. Nye backen Kevin Walker svarade med att göra 5–4 och sedan fyllde Jesper Åström på med att utnyttja ett Härnösandsmisstag i egen zon och sätta 6–4.

Anfallsvågorna fortsatte att rulla in med jämna mellanrum och det blev både 6–5 och 7–5, innan Matchens Lirare, Christoffer Rikner, avslutade målfyrverkeriet med att att sätta 6–7.

Härnösand spelade de sista minuterna med 6–mot-5 och hade läge att sätta även 7–7, men brände sin stora chans.

– Matchen kunde ha gått hur som helst. Härnösand var riktigt bra. För oss var det en bra test på var vi står, förklarar Robin Sidén.

Det här med klubbens satsning på fem utländska spelare – har det gett en nytändning i hela laget?

– Absolut. Det betyder oerhört mycket. Alla fem är seriösa, tränar mycket och pushar oss. De visar pondus i sitt sätt att vara och spela och drar med oss alla. Det blir automatisk att även vi andra vill träna mer. Hela satsningen är väldigt bra för klubben.

Ett avslut på mål från Strömsund i första perioden.

Matchfakta

Strömsund-AIK Hockey Härnösand 7–6 (0–0, 4–3, 3–3)

Mål Strömsund: Jakub Pejsa 2, Robin Sidén, Markus Danielsson, Kevin Walker, Jesper Åström, Joakim Carlsson. Härnösand: Christoffer Rikner 4, Jesper Lidén, Viktor Blom.

Skott: 30–37 (6–12, 17–12, 7–13)

Domare: Mikael Söderholm.

Annons