Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsund besegrade Ånge: "Det är alltid skönt att besegra ett topplag"

Det var en jämn match som utspelade sig i Dunderhallen på fredagskvällen mellan Strömsund och Ånge. Till sist var det Strömsund som kunde dra det längsta halmstrået och vinna matchen med 5–3.
– Det är alltid svårt att möta Strömsund borta, säger Ånges tränare Jens Östlund.

Annons

När Strömsund kunde hålla jämna steg med tabellettan Ånge så bjöds det på välspelad hockey, det är i alla fall Strömsunds tränare Roger Allbergs ord:

– Ja, det var en rolig match för publiken för det var jämnt och det var ett välspelat hockeylag som vi mötte.

Första perioden vann Strömsund ganska tydligt med 3–1.

– Där gör vi några psykologiska mål och får flyt med oss, säger Allberg.

På senaste tiden har Strömsund haft några oturliga matcher där de haft en suddenförlust, en uddamålsförlust och mot Nälden där Strömsund föll med 7–4 hade de endast nio friska mannar i truppen.

– Det har legat oss lite i fatet, vi är bättre än vad de senaste matcherna gett. Sedan är det viktigt för mig att säga att vi bygger vårt spel utifrån egna spelare i första hand, importen är mer en topp. Jag vet att vi har mer att ge me vår trupp och hoppas att det är på väg åt rätt håll, säger Allberg.

Topplaget Ånge kände lite bitterhet efter förlusten mot Strömsund men menade ändå att resultatet kändes rättvist.

– Det är inte orättvist, vi gör inte mål... Det fick några lätta mål och de krigade på riktgit bra. I andra perioden var vi bättre men vi gör inte mål på chanserna, säger Östlund.

Skottstatistiken talar sitt tydliga språk om det jämna spelet (37–43) där gästande Ånge var de lag som kom till avslut mest, men som tränare Östlund sade så sakandes det precision i avsluten.

Strömsund – Ånge 5–3 (3–1,1–0,1–2)

Målen: 1–0 Joakim Carlsson, 1–1 Oskar Nordlund, 2–1 Patrik Arvidsson, 3–1 Jesper Åström, 4–1 Ryan Widmark, 4–2 Oskar Nordlund, 5–2 Jakup Pejsa, 5–3 Jakob Fasth.

Skott: 37–43

Annons