Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med fem nya engelsmän i Ytterhogdal

Ytterhogdal ser om sitt hus inför hösten.
– Vi har gjort klart med fem nya engelsmän, säger Magnus Elmkvist och skrattar gott.

Annons

Elmkvist kan inte hålla sig för skratt när han berättar om nyheten. Det var egentligen tänkt att "bara" bli tre nya britter, men Ytterhogdal fick två "på köpet".

– Vi har haft ett avtal med den engelska ligaföreningen (vad gäller gratis lånespelare) och tänkte byta ut de tre spelare som vi fick låna på våren mot tre andra. Men så dök det upp en målvakt från Coventry som vi fick erbjudande om, samt ytterligare en spelare.

Parallellt för klubben samtal med flera svenska spelare. Orsaken är att tränaren Ben Smith kan vara på väg att tappa även några svenska namn.

Dels är Johan Pihlström på väg tillbaka till IFK Östersund, dels kan Emil Dalesten vara på väg att flytta till Spanien för jobb.

– Vi vill gärna behålla Johan. Han är en sådan bra person och spelare.

Mycket hänger också på om Dale Hopson går till Landskrona Bois. Den skicklige innermittfältaren har varit Ytterhogdals bästa spelare på våren och risken är stor att han plockas upp av Landskrona eller någon annan toppklubb.

– I så fall behöver vi gardera oss, menar Magnus Elmkvist.

Kvar i laget blir Brian Wake, Alex Hainault och James Risborough, samt Alex Naylor. Den sistnämnde skulle egentligen ha lämnat Ytterhogdal, men han ville gärna stanna, vilket klubben med glädje har accepterat.

Trots alla byten av spelare; är målet det samma inför hösten?

– Jajamän. Vi ska vara bland de två–tre bästa.

Annons