Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyefterlysning gav resultat – spelare hörsammade Facebookefterlysning

"Herrarna behöver spelare" – Östersunds Bandysällskap gick ut med en efterlysning på Facebook för att förstärka truppen. Och det lyckades - till viss del.

Annons

Östersunds bandysällskap efterlyser fler spelare på Facebook - och har fått en del napp.

Det har varit tunga år för Östersunds bandysällskap. Den nya bandyplanen i arenabyn har varit ospelbar, öppnats och stängts igen, och truppen har tunnats ut. I ett "desperat" inlägg på Facebook efterlyste ÖBS spelare.

"En redan tunn trupp har blivit färre pga skador. ÖBS herrlag är nu i desperat behov att få tag på spelare för att över huvudtaget kunna ställa upp med fullt lag", skrev laget på sin Facebooksida den 30 oktober.

Och det fanns de som hörsammade meddelandet och förfrågan:

"Spelat bandy i Hammarby i 10 år och kommer säsonga i Åre i vinter, spelar gärna. Det beror på om det går att lösa logistiken?", skrev en person som svar till klubben.

"Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att lira lite. Finns det utrustning att tillgå?", skrev en annan.

– Det är några före detta spelare som börjat träna igen och hjälper till, sedan har vi fått tillbaka Patrik Eriksson som spelade i ÖBS för tre år sedan. Dessutom har vi en före detta hockeyspelare som ska komma och träna i veckan, säger tränaren Roger Jönsson till SVT Jämtland.

Men trots att det pekar uppåt för ÖBS, som nu har en fin bandyplan att tillgå, saknas fortfarande spelare för att truppen ska bli komplett. 20 man verkar vara ett tufft nummer att uppnå.

– Det är tungt. Med en eller två sjukdomar är det nästan på gränsen att vi har ett lag. Tyvärr har man ju själv fått hoppa in i några matcher, säger Roger Jönsson till SVT Jämtland.

Ett problem är att återväxten är dålig i Östersund. Förhoppningen från klubben är att det ska bli en bättring på den fronten.

LÄS OCKSÅ:

Lovande av ÖBS i division 1-premiären: "Vi fick dem arga"

Krisläge för bandyn och ÖBS: "Jag är väldigt orolig"

Annons