Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djupa möten i ekologisk konst

I dag öppnar "The Art of BeComing" på Galleri S, målningar i bivaxtempera av Marin Hemmingssson.

Det ligger en söt doft över galleriet. Anledningen visar sig vara bivaxtemperan, som tillsammans med mineralpigment gett färg till Marin Hemmingssons målningar.

– Det är helt ekologiskt. Det är mycket som är ekologiskt idag, men vi konstnärer pratar sällan om att vi är så vana med att jobbar med lösningsmedel, säger hon.

Bivaxtempera har använts till att lasera väggar och har använts inom konsten sedan länge. Men Marina Hemmingsson vill inte prata så mycket om hur man använt bivaxtempera i historien.

– Det blir lätt att man hamnar i ett fack, människan vill alltid klassificera och det kan leda till förutbestämda åsikter om hur saker är, menar hon.

Utställningen "The Art of BeComing" består av endast nya verk.

– För mig är det jätteviktigt att det visar där jag är nu. Jag tycker att det är viktigt att vara uppriktig och ärlig i min process, förklarar hon.

Utställningens titel handlar om att våga ta emot det som kommer till oss i mötet med andra människor enligt Marin Hemmingsson.

– Det handlar om djupa möten, någonting som blir kvar, i en stämning och i målningarna.

I samband med Konstens vecka kommer Marin Hemmingsson hålla i en konstträff 4 oktober på galleriet där hon kommer att berätta om sin konst och processen.

– Jag känner en väldig kraft att dela min process, så det kan bli ett redskap för var och en. När jag ser tillbaka tänker jag på de som delat med sig av sin process som gett mig mycket, säger hon.