Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djurgården tände bengalerna för tidigt – Sema punkterade drömmen med kanonskott

Runt 1000 Djurgårdssupportrar var på plats och drömde om en sedan länge efterlängtad vinst. Men Ken Sema hade nytt självförtroende och gav hemmalaget ledningen med ett kanonskott 13 minuter in i matchen och förstörde den drömmen.

Senast blev det 3-0 för Djurgården. Det skulle de inte få lyckas med igen. 12 minuter in i första halvlek sänktes Bobo Sollander strax utanför Djurgårdens straffområde. Ken Sema, nyss hemkommen från sitt OS-äventyr, tog frisparken och tog god tid på sig efter att domaren gett signal. Det gav resultat. Semas frisparkskanon snuddade vid en Djurgårdsspelare och satt stenhårt i Kenneth Höies vänstra kryss. Det fanns inget för keepern att göra och ÖFK tog ledningen på ett soligt Jämtkraft arena. De 1000 Djurgårdssupportrarna som tågat genom centrum med tända bengaler såg ut att tappa modet redan där och då.

Se Ken Semas drömmål här.

Fouad Bachirou startade på bänken. Alex Dyer var sjuk och Douglas Bergqvist är satt ur spel efter sin krock med Daryl Smylie i matchen mot Jönköpings Södra där han ådrog sig en rejäl hjärnskakning.

Men i gengäld hade Ken Sema fått rejält med självförtroende med sig från Rio. Förutom kanonen som gav ÖFK ledningen var han överallt på offensiven och stod för sin kanske starkaste uppvisning hittills i allsvenskan.

– Det var skönt att vara i Brasilien, nu är jag tillbaka och väldigt skönt att göra mål. säger Sema till CMore efter delikatessen.

I halvtid stod det 1-0 till ett hemmalag med självförtroende och ett pressat Djurgården som hade 38 procent i bollinnehav jagade kvittering. Gästerna hade ett enda avslut på mål, i 42:a minuten, i första halvlek.

Så var matchen minut för minut – läs direktrapporteringen från matchen

Djurgården gjorde fullständig rockad inför andra halvlek och bytte in Daniel Berntsen, Tinotenda Kadewere och förre ÖFK-spelaren Seon Min-Moon. De ställde om från sin 5-2-1-1 till 4-4-2 och det gick att konstatera att Mark Dempsey inte var nöjd med insatsen i första. Djurgården kom också ut med mer kraft och vilja och andra halvlek var mer jämn när bollinnehavet för gästerna kröp upp mot närmare 45 procent.

– Andra halvlek var mer positiv. Det var illa i första. Vi kunde inte fortsätta så och måste göra förändringar. Vi skapade inte så mycket men det var myckt bättre i andra, säger Mark Dempsey till CMore och fortsätter:

– I första halvlek var ÖFK fantastiska och vi lät dem hållas. Det var helt oacceptabelt. Men vi hade nog kunnat göra ett kvitteringsmål i andra.

Framför allt gjorde Kadewere skillnad framåt bredvid Mathias Ranegie. Men hemmalaget var obevekliga. Ken Sema fick lämna planen till förmån för Fouad Bachirou efter 58 spelade minuter och hyllades av hemmapubliken när han lämnade som en av ÖFK:s bästa spelare i matchen. Han var inte ensam om att visa klass.

Curtis Edwards startade på mittfältet och visade att han spelar in sig i det allsvenska tempot mer för varje match. Tillsammans med Brwa Nouri, som tog över kaptensrollen efter Alex Dyer, och Stefan Karlsson skapade han stabilitet på mittfältet och stod för några riktigt fina inspel.

– Vi spelar jävligt bra i första, rullade så som vi ska göra, har passningsalternativ och i andra visar att vi kan försvara oss som ett lag också, säger Brwa Nouri till CMore och kommenterar Semas fullträff med glimten i ögat:

– Jag lät han ta den, det är min assist, man måste ju vara snäll ibland. Det är alltid viktigt och bra för laget med vinst. Det är inte alltid det är så här i östersund att det är så mycket supportrar här.

Hosam Aiesh hade en del problem att skapa något framåt med undantag för ett par inlöpningar i början av första halvlek. I 64:e minuten bytte Potter istället in Pjotr Johansson som ännu inte hittat hundra procent in i spelet med ÖFK.

Allt såg ut att gå hemmalagets väg, till 70:e minuten då Bobo Sollander, som stod för en stabil insats i matchen, fick ledas av med en skadad arm och ersattes av Abdullhai Gero. Det bästa försöket på 2-0 hade Saman Ghoddos efter förarbete av Dennis Widgren och Curtis Edwards men han vinkades av för offside i 85.e minuten.

I slutet av andra halvlek manade Mark Dempsey på sitt DIF för att inte svärta ner sitt CV med en förlust efter en oavgjord och en vinst sedan sitt inträde som tränare. Men trots att det stressades och skapades hörnor och inkast på hemmalagets planhalva var det ÖFK som hade kontroll på matchen ända in i de fyra tilläggsminuterna och tog tre poäng med sig.

Mer från matchen:

Så bra var ÖFK–se spelarbetygen här

Bobo Sollander skadad i Djurgårdsmatchen – "armbågen ur led"

Eftersnack: Intervjuer och analyser med våra programledare och gäster