Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DM-avancemang – inget att hurra för tycker Andersson

ÖDFF är vidare till DM-final efter seger mot Ope.
Men ett avancemang stod inte högst upp på prioriteringslistan för Peter Andersson.
– Personligen hade jag hade gärna varit utan den här matchen. Vi möter ju serieledarna till helgen, säger ÖDFF:s tränare.

Peter Andersson utvecklar resonemanget.

– DM är säkert bra och det går som både vi och Ope gjorde nu, att använda det till att lufta flera spelare. Men det är svårt att klämma in ett DM under en säsong. Vi hade oändliga diskussioner om vilket datum som skulle passa bäst för den här matchen, säger Peter Andersson.

– Jag menar det inte som respektlöshet som förbundet, men som det är nu har DM hamnat i kläm.

För ÖDFF ligger allt fokus just nu på söndagens hemmamatch med serieledarna Täby, som är två poäng före i tabellen. I dagens match passade Peter Andersson på att laborera med spelare och positioner. Det blev en komfortabel 4–1-seger som resultat.

Fick du några bra svar?

– Ja, vi har bra saker på gång, som vi kan använda på söndag. Men det är inget jag vill gå in på.

ÖDFF har vunnit alla matcher utom två under säsongen, men Peter Andersson är inte nöjd med effektiviteten framåt. ÖDFF har piskat in 22 mål, att jämföra med 37 mål för serieledarna Täby och 33 mål för serietrean Tierp.

– Det håller inte. När vi möter topplagen får vi kanske två eller tre chanser att sätta dit den. Och som det är nu behöver vi åtta chanser för att göra mål. Vi måste bli mycket fränare och tuffare i sista tredjedelen, säger han.