Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DM-seger för Vänstern

Det ligger lite i tidens anda att betygssätta och recensera, allt från vårdupplevelser till restaurangbesök. Östersunds-Postens ledarsida har därför bestämt sig för att inrätta ett nytt pris: Distriktsmästerskapet i kreativa valstugor.

Distriktsmästerskapet kommer att hållas vart fjärde år, med reservation för eventuella nyval och inslag av europaparlamentsval.

Priset är ära och berömmelse och ges till det parti som på finurligaste sätt utformat sin valstuga.

2014 års vinnare är Vänsterpartiet eftersom man med god marginal till sina konkurrenter bäst lyckas symbolisera den egna politiken i valet av stugutformning.

Vänsterpartiets valstuga ska föreställa ett hyreshus för att på så sätt uppmärksamma partiets budskap om att fler hyresrätter måste byggas i Östersunds kommun.

Centerpartiets valstuga kammar hem andraplatsen för sin cylindriska utformning. Ifall valstugan ska symbolisera en spannmålssilo och därmed relatera till partiets starka fäste på landsbygden – eller ett lusthus och på så sätt påminna om idéprogramsdebatten låter ledarsidan stå okommenterat.

Runt är i vart fall roligt.

På tredjeplats kommer Moderaternas valstuga som med sin signalfärg kommer vara synligast nattetid.

Kommer MUF Jämtland utnyttja lyskraften och kampanja för längre öppettider på krogen frågar sig ledarsidan.

I nästa distriktsmästerskap utses den mest kreativa personvalskampanjen. Läsare är välkomna att skicka in nomineringar.