Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Docent Sven-Bertil Jansson får Bureuspriset

I år belönas docent Sven-Bertil Jansson med Bureuspriset 2014 för sitt arbete med vetenskapliga texter rörande medeltida rimkrönikor och balladtexter.

Annons

Den 21 maj kommer utdelningen av priset äga rum i Uppsala på Uppsalamuséet. Priset delas ut till personer som bidragit till forskningen gällande Svensk folkkultur. Under prisutdelningen kommer Sven-Bertil Jansson att hålla ett föredrag ur sin bok "Bland giftblanderskor i Uppsala och pigor i Härad - om samlandes äventyr och möda". Förutom äran kommer Sven-Bertil Jansson även att belönas med 150 000 kronor för sina gärningar. Läs mer om priset på Kungliga Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkulturs sida på nätet.

Sven-Bertil Jansson har verkat inom det kulturella livet i Jämtlands län på olika sätt. Bland annat har han varit generalsekreterare i Samfundet Storsjöodjurets vänner.