Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Död man hittad fastfrusen

En död man hittades på måndagen fastfrusen i Susa­bäcken i Åre.

En privatperson upptäckte den döda mannen i Susabäcken nedanför Tott Hotell vid 12-tiden.

Mannen, som är i 20-årsåldern, hittades i bäcken med ytterkläderna på.

– Det var en privatperson som hittade honom och larmade ambulans som snabbt kunde konstatera att mannen varit död i flera timmar, säger Per Thelin vid Jämtlandspolisen.

Under gårdagen genomfördes ett antal förhör. Mannens identitet är inte till hundra procent klarlagd.

– Men vi har hittat ID-handlingar i mannens kläder. Vad jag kan säga i nuläget är att mannen kommer från södra Sverige, säger Thelin.

Polisen arbetade under eftermiddagen med den tekniska undersökningen av platsen.

– Därefter ska kroppen till bårhus för en definitiv identifiering. Den definitiva dödsorsaken kommer vi att få klar för oss först efter det att den rättsmedicinska undersökningen är slutförd i Umeå, sa Thelin.

Polisen arbetade utifrån brottsrubriceringen ”grovt brott”, vilket ger polisen möjlighet att använda alla resurser som krävs.

– Om man lägger samman mannens skador och resultaten av den tekniska undersökningen finns inget som tyder på ett brott, konstaterade Thelin efter några timmars arbete på platsen.

Senare under kvällen, när den tekniska undersökningen var klar, kunde det också konstateras att inget brott ligger bakom dödsfallet.

– Det är en olyckshändelse, sa Per Thelin till TT strax före klockan 20 i går kväll.

Johanna Sjöberg
Urban Råberg
Jens Larsson