Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Död person hittades utanför Bräcke

En avliden person hittades på torsdagen i samband med en pågående hemvärnsövning i terrängen utanför Bräcke.
Polisen misstänker att den avlidne är samme person som försvann i området hösten 2013.

Annons

Enligt uppgifter till ÖP var det i en brant sluttning i närheten av Smedssvedberget utanför Bräcke som Fältjägargruppen hittade kvarlevor från en avliden person. Detta i samband med den stora hemvärnsövning som pågår i området.

Polis kallades till platsen och kunde efter hundsök finna en död person i närheten av den första fyndplatsen. Efter det att tekniker under eftermiddagen undersökt både kroppen och fyndplatsen misstänker polisen att den avlidne är den 87-årige man som spårlöst försvann från Bräcke i oktober förra året.

– Kroppen är inte till hundraprocent identifierad, men vi arbetar efter den teorin och har också meddelat hans anhöriga, säger vakthavande befäl August Knutsson vid Östersundspolisen till ÖP.

Vad sker härnäst i utredningen?

– Nu skickas kroppen på en rättsmedicinsk utredning i Umeå för att säkerställa personens identitet, men också för att fastställa om dödsfallet har skett på ett naturligt eller ett onaturligt sätt. Men vi har ingen anledning att misstänka brott i nuläget, säger August Knutsson.

Läs mer: Polisen söker med hund på fyndplatsen