Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Död person hittades utanför Bräcke

En avliden person hittades på torsdagen i samband med en pågående hemvärnsövning i terrängen utanför Bräcke.
Polisen misstänker att den avlidne är samme person som försvann i området hösten 2013.

Annons

Enligt uppgifter till ÖP var det i en brant sluttning i närheten av Smedssvedberget utanför Bräcke som Fältjägargruppen hittade kvarlevor från en avliden person. Detta i samband med den stora hemvärnsövning som pågår i området.

Polis kallades till platsen och kunde efter hundsök finna en död person i närheten av den första fyndplatsen. Efter det att tekniker under eftermiddagen undersökt både kroppen och fyndplatsen misstänker polisen att den avlidne är den 87-årige man som spårlöst försvann från Bräcke i oktober förra året.

– Kroppen är inte till hundraprocent identifierad, men vi arbetar efter den teorin och har också meddelat hans anhöriga, säger vakthavande befäl August Knutsson vid Östersundspolisen till ÖP.

Vad sker härnäst i utredningen?

– Nu skickas kroppen på en rättsmedicinsk utredning i Umeå för att säkerställa personens identitet, men också för att fastställa om dödsfallet har skett på ett naturligt eller ett onaturligt sätt. Men vi har ingen anledning att misstänka brott i nuläget, säger August Knutsson.

Läs mer: Polisen söker med hund på fyndplatsen