Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döda fallet kan bli världsarv

För tio år sedan genomfördes en studie av Stiftelsen Jamtli med målet att undersöka möjligheten att nominera Döda fallet till UNESCOS världsarvslista.

Annons

I början av december kommer därför Jamtlis landsarkivarie Henrik Zipsane att träffa Jamtlis stiftelse och kommunstyrelsen i Ragunda för att diskutera ett framtida världsarv i regionen.

– Att Döda fallet nu lyfts fram på detta sätt är ett potentiellt lyft för hela Mellannorrland i allmänhet och för oss i Ragunda i synnerhet, säger Destination Ragundadalens ordförande Per Bergvall i ett pressmeddelande.

– Om Döda fallet kvalificerar sig till världsarvslistan så innebär det inte bara nya marknadsföringskanaler, status och internationell uppmärksamhet för regionen utan garanterar också ett statligt skydd för all framtid, säger Gunmarie Persson, marknadsansvarig Destination Ragundadalen.

– Med ett positivt besked skulle vi kunna ha bolagsordningen klar i början av 2014, tror Henrik Zipsane.